Bunq maakt klapper in neobankenmarkt

06 mei 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Belgische fintech TriCount is overgenomen door bunq. De online bank verwelkomt met de overname zo’n 5,4 miljoen nieuwe gebruikers, waardoor bunq in één klap de op een na grootste neobank van de Europese Unie is geworden. De overname is het gevolg van de series A financieringsronde van juli 2021; destijds liet bunq al weten zich meer te willen richten op fusies en overnames.

De techniek van TriCount is erop gericht om gezamenlijke uitgaven zo goed en efficiënt mogelijk te beheren. Gebruikers kunnen met de app uitgaven toevoegen en bijhouden wanneer ze activiteiten met vrienden ondernemen. De fintech is gevestigd in België en telt momenteel meer dan 5,4 miljoen geregistreerde gebruikers van over de hele wereld, met name uit Frankrijk, Spanje, Duitsland, België en Italië.

Volgens bunq-CEO en oprichter Ali Niknam staat TriCount voor “eenvoud, transparantie en community”. “Dit rijmt perfect met onze eigen waarde en ik ben dan ook erg blij dat we alle TriCount gebruikers zoveel nieuwe manieren kunnen bieden om het leven makkelijk te maken.”

Bunq maakt klapper in neobankenmarkt

Ook vanuit het TriCount-kamp klinken er verbindende woorden. “We herkennen onszelf in de missie van bunq en zijn trots om er onderdeel van te mogen zijn”, stelt Jonathan Fellon (CEO en mede-oprichter van TriCount). “Ik ben erg enthousiast dat onze gebruikers er zo veel mogelijkheden bij gaan krijgen.”

Jackpot

Alsof de overname van de Belgische fintech niet nieuwswaardig genoeg is, maakte bunq ook bekend een Jackpot-feature te introduceren. Nederlandse, Duitse en Franse gebruikers krijgen binnenkort maandelijks drie kansen om maar liefst €10.000 te winnen.

Het enige was zij daarvoor hoeven te doen, is de app gebruiken. Zo kunnen bunq-gebruikers hun kansen vergroten door hun bunq pas te gebruiken, geld aan hun rekening toe te voegen en – niet geheel onbelangrijk – vrienden uitnodigen om bunq te gebruiken.