Biller versnelt Europese uitrol na overname door Banking Circle

03 februari 2022 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Banking Circle heeft aangekondigd dat het een meerderheidsbelang heeft ingenomen in Biller. De Amsterdamse fintech – de ‘buy-now-pay-later’ startup voor zakelijke betalingen – krijgt daarmee toegang tot de technologische infrastructuur, financiële middelen en benodigde banklicenties van Banking Circle, waardoor de Europese uitbreiding van Biller versneld moet worden.

“We kunnen ons nu volledig focussen op de Europese uitbreiding en het oplossen van factuuruitdagingen bij zakelijke betalingen”, legt Derek Vreeburg (managing director en oprichter van Biller) uit. Vreeburg noemt het geweldig dat Biller zich heeft aangesloten bij “een van de meeste innovatieve en snelgroeiende fintech-bedrijven van Europa”. “Dit vergroot onze kansen om de Europese markt te veroveren aanzienlijk.”

Het betaalbedrijf legt uit dat Biller – met behulp van het wereldwijde Banking Circle-ecosysteem van meer dan 200 payment serviceproviders en marktplaatsen – de snelheid van een startup combineert met de ervaring van een marktleider. De eerste introducties bij klanten en relaties zouden inmiddels al achter de rug zijn.

Overname Banking Circle stelt Biller in staat Europese uitrol te versnellen

Autonoom

De nieuwe generatie zakelijke kopers verwacht een snellere, flexibele betaalervaring bij de aankoop van (online) producten, vergelijkbaar met die van een consument bij een online aankoop. Volgens Banking Circle is iedere drempel in het aankoopproces, er dan ook één te veel. Het betaalbedrijf legt uit dat het vooralsnog vaak alleen mogelijk was om op factuur te kopen na een grondige kredietcheck – een proces dat dagen in beslag kan nemen.

Biller speelt hier met een AI gedreven betaalmethode op in. Het geeft zakelijke gebruikers de mogelijkheid om online te bestellen en direct op factuur te betalen, terwijl het realtime krediet- en fraudechecks uitvoert en het debiteurenbeheer volledig automatiseert. Biller legt uit hiermee de operationele lasten en risico’s voor de zakelijke verkoper worden gereduceerd, terwijl het de verkoper voorziet in snelheid, flexibiliteit en gemak.

Nu de overname is bekendgemaakt, is het de bedoeling dat de fintech het aankomende half jaar uitbreidt naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Denemarken. Een volledige Europese dekking wordt in minder dag twee jaar verwacht. Biller stelt tot slot autonoom te blijven opereren en dit jaar nog te willen uitgroeien van 15 naar meer dan 150 medewerkers.

Indrukwekkend

Banking Circle-CEO Anders la Cour noemt Biller’s diepgaande kennis van de buy-now-pay-later-industrie en hun vermogen om het gemak van de betaalervaring voor consumenten te implementeren en aan te passen naar de zakelijke markt indrukwekkend. “Nu bedrijven de digitalisering van hun klant- en supply-chain interacties versnellen, is er een groeiende behoefte aan innovatieve financiële oplossingen.”

“Het Banking Circle-ecosysteem groeit snel in de mogelijkheden om aan deze vraag te voldoen. Biller is een natuurlijke uitbreiding van ons aanbod en wij zijn verheugd om hen aan boord te hebben en daarmee te voldoen aan de groeiende betaalbehoeften van bedrijven wereldwijd. We kijken uit naar een sterke samenwerking met Biller en verwelkomen hun hele team binnen het Banking Circle-ecosysteem.