Samenwerking Mobilexpense en bunq leidt tot efficiëntere bedrijfsbetaalpassen

12 april 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bunq gaat Mobilexpense ondersteunen om klanten debit- en creditcards voor werknemers aan te bieden. De neobank is sinds kort volledig geïntegreerd in het Mobilexpense Declaree platform, waarmee bedrijven en werknemers hun kosten kunnen terugdringen door betaalpassen van het bedrijf rechtstreeks vanuit de onkostenoplossing te beheren.

Klanten die het platform van Mobilexpense gebruiken kunnen een bunq rekening openen die specifiek is bedoeld om de onkosten van werknemers te beheren. Zo houden ze dit gescheiden van hun primaire rekening. Klanten hebben de volledige controle over hun geld en het onkostenproces, waaronder het bestellen, verdelen en beheren van passen vanuit Mobilexpense Declaree.

Binnen het bunq model kunnen gebruikers van Mobilexpense Declaree bovendien efficiënter hun cashstromen beheren. Dat komt doordat ze hun werknemers geen dure traditionele creditcards hoeven te geven of geld hoeven over te maken naar derden die prepaid kaarten beheren die vaak ergens ongebruikt achter blijven liggen.  

Samenwerking Mobilexpense en bunq leidt tot efficiëntere bedrijfsbetaalpassen

Daarnaast krijgen gebruikers van het platform dankzij de integratie van bunq in realtime zicht in hun uitgaven, terwijl werknemers hun bedrijfspas binnen vastgestelde limieten gebruiken in plaats van persoonlijk te betalen. Elke transactie met een bunq pas wordt rechtstreeks naar de Mobilexpense Declaree app gestuurd, zodat de werknemer het bonnetje kan bijvoegen. “Papieren onkostendeclaraties en lange creditcardafschriften behoren dan tot het verleden”, stellen de partners.

Cruciale rol

Bunq-CEO Ali Niknam laat weten verheugd te zijn met de samenwerking met Mobilexpense. “Net als bunq ontwikkelen ze supereenvoudige producten die het leven makkelijk maken voor bedrijven en gebruikers in heel Europa (dankzij bunq’s feature ondersteunt de samenwerking transacties in vijftien verschillende valuta’s).”

“In de wereld na corona gaat onkostenbeheer niet langer alleen over zakenreizen”, vult Patrick van Deven (CEO van Mobilexpense) zijn collega aan. “Het omvat alles van kantoorbenodigdheden tot maandelijkse softwareabonnementen. We zien al een tijdje een groeiende belangstelling voor betaalpassen en deze zullen in de toekomst van efficiënt onkostenbeheer een nog crucialere rol spelen.”