Bunq-CEO Ali Niknam initieert vluchtelingenopvang

04 maart 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bunq-CEO Ali Niknam, Joris Beckers (Picnic) en Robert Vis (MessageBird) hebben een stichting opgericht om opvang te bieden aan vluchtelingen die als gevolg van de oorlog in Oekraïne het land uit proberen te vluchten. Het initiatief ‘People for People’ volgt kort nadat Niknam zich op LinkedIn uitsprak over de oorlog. Als kind maakte Niknam namelijk zelf de Iraaks-Iraanse oorlog mee.  

In het bericht riep hij enerzijds de oorlogsslachtoffers op om zichzelf aan te melden voor hulp bij hun zoektocht naar een veiligere plek, anderzijds deed Niknam een beroep op zijn bunq-klanten om vluchtelingen op te nemen. Omdat de steunbetuigingen en hulpverzoeken bij bunq binnenstroomden, besloten de drie ondernemers de stichting op te zetten.

“De reacties dit weekend op onze vredesoproep waren overweldigend”, legt Niknam uit. “Door de stortvloed aan e-mails en telefoontjes is onze actie uitgegroeid tot iets veel groters dan we hadden durven dromen. We slaan daarom nu graag de handen ineen om met People for People de positieve impact zoveel mogelijk te vergroten, terwijl deze onnodige tragedie voortduurt.”

Ali Niknam (bunq) initieert vluchtelingenopvang

De stichting wil vluchtelingen uit zowel Oekraïne als Rusland helpen en laat weten dat er momenteel onderzocht wordt welke hulpacties het meest effectief zullen zijn. In eerste instantie worden slachtoffers tijdelijk opgevangen in hotels en appartementen in Bulgarije en Georgië, waarna er naar de mogelijkheden gekeken wordt om vluchtelingen een kans te bieden in Nederland middels een werkvisum. Tevens kunnen Nederlanders die onderdak willen bieden aan gevluchte families. zich bij het initiatief aansluiten

Voormalig Chief Financial Officer van TransIP Pieter Jan van Krevel zal als algemeen directeur de stichting vormgeven. Mensen die getroffen zijn door de oorlog of Nederlanders die hulp willen bieden kunnen contact opnemen via de officiële website