Beleggers krijgen via BNP Paribas en NN IP toegang tot energietransitie

26 oktober 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Het strategische partnership tussen BNP Paribas en NN Investment Partners (NN IP) op het gebied van duurzame energie begint zijn vruchten af te werpen. Binnen één jaar tijd heeft de samenwerking geleid tot meer dan 3 gigawatt aan geïnstalleerde duurzame energiecapaciteit, waarmee meer dan 2 miljoen huizen van stroom worden voorzien.  Tevens staat de 3 gigawatt gelijk aan een vermindering van de CO2-emissie met ongeveer 2,3 miljoen ton per jaar.

BNP Paribas en NN IP investeren samen in toenemende mate in hernieuwbare energie. De rolverdeling tussen de partners is daarbij duidelijk: De bank verstrekt en verzekert leningen om vervolgens een deel daarvan te distribueren aan de beleggers van NN IP. Nu heeft NN IP aangekondigd om nog eens €500 miljoen namens klanten te investeren in leningen voor duurzame energie.

Volgens Geert Lippens, CEO BNP Paribas Nederland, past het partnership perfect bij de ambitie van de bank om de energietransitie te versnellen door het toegankelijk te maken voor alle investeerders. “Vanwege onze jarenlange ervaring in het financieren van duurzame energieprojecten zijn wij uniek gepositioneerd om deze expertise aan onze klanten te bieden en toegang te verschaffen tot de grootste duurzame energieprojecten in Europa.”

Beleggers krijgen via BNP Paribas en NN IP toegang tot energietransitie

Verantwoord investeren

“Als leider in verantwoordbeleggen en koploper in alternatieve kredieten past dit partnerschap met BNP Paribas goed bij ons”, vult NN IP-CIO Valentijn van Nieuwenhuijzen zijn collega aan. “De samenwerking maakt grotere transactievolumes voor onze klanten mogelijk en komt tegemoet aan hun groeiende belangstelling voor duurzame energie-leningen. We hebben veel vertrouwen in deze samenwerking en zijn voortdurend op zoek naar meer mogelijkheden voor investeerders om verantwoord te investeren.”