Geert Lippens nieuwe topman BNP Paribas Nederland

26 maart 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNP Paribas Nederland vindt in de persoon van Geert Lippens een nieuwe CEO. Hij wordt daarmee de opvolger van Daniël Thielemans. Met de benoeming van de Belg Lippens schuift BNP Paribas een persoon naar voren die goed bekend is met de organisatie. Lippens is al vele jaren in dienst bij BNP Paribas en statutaire voorlopers als Fortis, inclusief diverse leidinggevende functies.

Hoewel het gaat om de Nederlandse tak van BNP Paribas, is het de ene Belg die de andere opvolgt. En dat is op zichzelf een hele begrijpelijke keuze. Immers, de meeste Belgen (althans de Vlamingen) zijn tweetalig en vormen zodoende een ideale schakel tussen een Nederlands onderdeel van een in hoofdzaak Franse organisatie. Lippens genoot zijn opleiding toegepaste economie aan de Universiteit Gent.

Als CEO en Country Head van BNP Nederland wordt Lippens verantwoordelijk voor toezicht op alle groepsentiteiten van BNP Paribas in Nederland. Daaronder valt onder meer Corporate & Institutional Banking, Asset Management, Arval (wagenparkbeheer), Leasing Solutions, Personal Finance (consumentenkrediet), Factor (factoring), Cardif (verzekeringen) en Real Estate (vastgoedadvies).

Geert Lippens nieuwe topman BNP Paribas Nederland

“Ik zie er naar uit om onze Nederlandse klanten te begeleiden in hun ontwikkeling en het solide en diverse activiteitenplatform van de bank in Nederland verder te ontwikkelen”, blikt Lippens alvast vooruit. “Het Nederlandse team is sterk en ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende jaren onze groei kunnen voortzetten.”

Nederlandse connectie

Historisch gezien heeft BNP Paribas een belangrijke connectie met Nederland. Waar iedereen de bank - terecht - vooral met Frankrijk associeert is Nederland een wezenlijk onderdeel van de naamgeving. De bank is namelijk een fusie tussen ‘Banque Nationale de Paris’ (BNP) en Paribas, wat weer staat voor ‘Banque de Paris et des Pays-Bas’, ofwel Bank van Parijs en de Nederlanden. Die was overigens ook weer het resultaat van een fusie, ergens halverwege de 19e eeuw al.

Yannick Jung, Head of Global Banking EMEA, laat optekenen: “BNP Paribas is al meer dan 150 jaar gevestigd in Nederland en deze markt is van strategisch belang voor de Groep. We zijn vastbesloten om de Nederlandse Corporate en Institutionele klanten in hun lokale en internationale activiteiten te blijven ondersteunen. We zijn verheugd met de benoeming van Geert Lippens. Zijn ervaring op verschillende posities in Corporate & Institutional Banking op verschillende continenten, zal van grote toegevoegde waarde zijn onze klanten en voor het versnellen van onze lokale ontwikkeling. Graag wil ik Daniel Thielemans bedanken voor zijn bijdrage aan BNP Paribas en ik wens hem veel succes voor de toekomst.”