Kerkebosch organiseert dertiende editie van ‘De aanpak van witwassen’

21 oktober 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grootbanken schikten de afgelopen jaren voor miljoenenbedragen vanwege tekortkomingen in hun AML-processen. Inmiddels dragen zo’n 7.000 tot 11.000 mensen bij financiële dienstverleners bij aan de strijd tegen witwassen, een fenomeen dat bij uitstek is uitgegroeid tot hét hete hangijzer binnen de bancaire sector. Kerkebosch erkent het belang van dit thema en organiseert alweer voor de dertiende keer het jaarcongres ‘De aanpak van witwassen’.

Tijdens het congres – dat plaatsvindt op 25 november in Amsterdam – worden de belangrijkste ontwikkelingen met betrekking tot de preventie, signalering, opsporing en vervolging van witwassen besproken. Tevens bieden de sprekers – aan de hand van recente ervaringen en praktijkvoorbeelden – nieuwe inzichten op het gebied van onder andere trends, wet- en regelgeving en anti-witwasmogelijkheden. Het congres is bedoeld voor professionals actief in de keten van de witwasbestrijding.

Onder andere Johan Leupen (Het Financieele Dagblad, ‘Column: De nasleep van de Panamapapers voor de financiële sector’), Diederik Ruiter (International Trust Services B.V., ‘Wwft-poortwachters en financieel toezicht: Streng maar onrechtvaardig?), Marta Borrat i Frigola (ABN AMRO Bank N.V., ‘Witwasbestrijding en privacybescherming: risico’s en uitdagingen’) en Zosha Zuidema (Ministerie van Justitie en Veiligheid, ‘Voortgang plan van aanpak witwassen, Europese en internationale ontwikkelingen’) informeren u over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van AML.

De aanpak van witwassen

Optimaal en actueel

Het officiële programma begint om 10:00 met een welkomstwoord van dagvoorzitter Marcel Pheijffer (Hoogleraar Accountancy aan Business Universiteit Nyenrode), waarna de sprekers één voor één aan het woord zullen komen. Gedurende het congres zijn er twee geplande gelegenheden voor discussiemomenten en het stellen van vragen aan de sprekers.

“Na het volgen van deze bijeenkomst is uw kennis van de meldplicht en de bestrijding van witwassen optimaal en actueel”, garandeert Kerkebosch. “U kent de laatste jurisprudentie en ontwikkelingen op het gebied van witwassen en beschikt over de juiste bagage om daar in uw dagelijkse praktijk mee om te gaan.”

Meer informatie over het evenement is hier te vinden.