Goldman Sachs brengt Petershill Partners naar de beurs

20 september 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Petershill – de private equity-afdeling van Goldman Sachs – trekt naar de Londense beurs. Het investeringsvehikel wil voor $750 miljoen aan nieuwe aandelen in de verkoop doen en mikt daarbij op een beurswaardering van boven de $5 miljard.

Goldman Sachs richtte in 2007 Petershill op. Het financiële bedrijf koopt (als één van de eerste ondernemingen) belangen in alternatieve vermogensbeheerders en hedgefondsen. Het nieuwe vehikel zal onder de naam Petershill Partners aan de London Stock Exchange genoteerd worden. Persbureau Bloomberg schrijft dat de beursgang waarschijnlijk binnen een maand plaatsvindt.

NN Investment Partners

Het FD schrijft dat Goldman Sachs-CEO David Solomon met de geplande beursgang vastberaden is om de activiteiten van de Amerikaanse zakenbank in vermogensbeheer te doen groeien. In augustus bereikte Goldman Sachs – voor een bedrag van €1,7 miljard - nog een akkoord over de overname van de vermogensbeheertak van Nationale Nederlanden (NN Investment Partners). 

Goldman Sachs brengt Petershill Partners naar de beurs

NN-topman David Knibbe liet destijds weten dat met de deal twee internationale vermogensbeheerders samengebracht werden en dat NN IP in handen van Goldman Sachs kon profiteren van de schaalgrootte.