RvC Van Lanschot Kempen draagt Brigitte Boone voor als lid

23 augustus 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Van Lanschot Kempen heeft op 22 september 2021 een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (BAVA) ingelast. De BAVA wordt gehouden in verband met de voordracht van Brigitte Boone tot lid van de Raad van Commissarissen.

Brigitte Boone heeft in verschillende functies leiding gegeven in de financiële sector. Zo was zij onder meer lid van de Board of Directors en de Executive Board van het toenmalige Fortis Bank en bestuurder van Puilaetco Dewaay Private Bankers. In haar huidige functie is Boone bestuurder (non-executive) van NN Group Belgium, Gimv, SD Worx, Wereldhave België, Enabel, Imec VZW en Fidimec.

Maarten Edixhoven

Tevens dient de BAVA ter kennisgeving van de voorgenomen benoeming van Maarten Edixhoven tot lid en voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorgenomen benoeming van Edixhoven werd al op 11 mei 2021 aangekondigd door de investeringsbank. Edixhoven volgt per 1 oktober Karl Guha op. 

RvC Van Lanschot Kempen draagt Brigitte Boone voor als lid

In mei vertelde Edixhoven dat Van Lanschot Kempen onder Guha is uitgegroeid tot een succesvolle geïntegreerde wealth manager met een duidelijke- en klantgerichte groeistrategie. “Ik zal mij inzetten om samen met mijn nieuwe collega’s belangrijke thema’s als duurzaamheid en nieuwe technologie verder toe te passen in de bedrijfsvoering en dienstverlening. Ik zie er enorm naar uit om te starten in mijn nieuwe rol als bestuursvoorzitter en kennis te maken met klanten en medewerkers.”