Lars Dijkstra benoemd tot Chief Sustainability Officer bij Van Lanschot Kempen

09 juli 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Van Lanschot Kempen heeft de benoeming van Lars Dijkstra als Chief Sustainability Officer (CSO) aangekondigd. Dijkstra is in deze nieuwe rol het hoofd van het Sustainability Centre van de bank en rapporteert direct aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. In het Sustainability Centre bundelt en coördineert Van Lanschot Kempen zijn activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

Dijkstra werkt al sinds 2005 bij Van Lanschot Kempen als Chief Investment Officer en is tevens sinds begin 2021 hoofd Core Investment Strategies. Erik van Houwelingen, lid van de Raad van Bestuur en voorzitter van de directie van Kempen Capital Management, neemt Dijkstra’s takenpakket over.

RvB-voorzitter Karl Guha is verheugd met de benoeming van Dijkstra als CSO. “De aanstelling benadrukt onze ambities als wealth manager op het gebied van duurzaam beleggen. Door de lagenlange ervaring van Lars in de financiële markten en zijn uitgebreide kennis van duurzaamheid ben ik ervan overtuigd dat hij Van Lanschot Kempen verder gaat helpen in onze missie om een toonaangevende duurzame Europese wealth manager te zijn.”

Lars Dijkstra, Chief Sustainability Officer, Van Lanschot Kempen

Guha stelt dat duurzaamheid verweven is in de strategie van de bank. “Het is een van de pijlers onder onze succesvolle groeistrategie. Ons doel is het behoud en de opbouw van vermogen, op een duurzame manier, zowel voor onze klanten als voor de samenleving waar de deel van uitmaken. We streven op een ondernemende manier naar het creëren van zowel financiële als niet-financiële waarde op de lange termijn voor als onze stakeholders.”

Vastbesloten

Volgens de kersverse CSO werkt de bank al jaren samen met zijn klanten om zowel rendement als duurzame impact te realiseren. “Ik ben vastbesloten om de invloed van Van Lanschot Kempen te gebruiken voor duurzame verandering in de gehele waardeketen. Hierbij nemen wij verantwoordelijkheid voor zowel onze eigen voetafdruk als de voetafdruk via de beleggingen van onze klanten.”

Naast zijn werk voor de bank is Dijkstra penningmeester van Eumedion, de belangenbehartiger van institutionele beleggers op het gebied van corporate governance en duurzaamheid, en lid van The 300 Club, een internationale groep vooraanstaande beleggingsprofessionals die het bewustzijn vergroten over de impact van het huidige marktdenken en -gedrag.

Tevens is Dijkstra sinds de oprichting betrokken bij FCLTGlobal, een non-profitorganisatie die langetermijnwaardecreatie voor bedrijven, spaarders en gemeenschappen stimuleert.

Lees ook: Maarten Edixhoven nieuwe RvB-voorzitter Van Lanschot Kempen