Erik van Houwelingen in directie Van Lanschot Kempen

09 september 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Erik van Houwelingen treedt per 15 november toe tot de Executive Board van Van Lanschot Kempen. Daarnaast wordt hij benoemd tot voorzitter van de directie van Kempen Capital Management.

Van Houwelingen (1965) neemt jarenlange ervaring in de vermogensbeheer- en pensioensector mee naar Van Lanschot Kempen. Hij werkte zes jaar voor Aegon, waarvan tweeënhalf jaar als CEO van de asset management-afdeling. Vervolgens was hij drie jaar partner bij pensioendienstverlener Montae, waarna hij een van de oprichters werd van PensioenPod, een startup die Nederlanders op een eenvoudige manier inzicht wil geven in hun pensioen.

Ondertussen zetelde Van Houwelingen ook in het bestuur van Pensioenfonds ABP – waar hij voorzitter was van het investeringscomité en lid van het risicocomité – en was hij voorzitter van de raad van toezicht van Achmea Investment Management.

Hij maakt de overstap naar Van Lanschot Kempen vanuit Dimensional Fund Advisors, een internationaal investeringsbedrijf waar hij vanuit Londen als Head of Client Group Europe verantwoordelijk is voor klant- en business development voor het Europese vasteland.
Erik van Houwelingen, Lid van de Executive Board, Van Lanschot Kempen

Binnen het bestuur van Van Lanschot Kempen wordt Van Houwelen verantwoordelijk voor Asset Management, een van de kernactiviteiten van Van Lanschot Kempen. Ook wordt hij, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders, benoemd tot voorzitter van de directie van Kempen Capital Management.

“Wij willen onze internationale asset managementactiviteiten verder ontwikkelen en daardoor langetermijnwaarde creëren voor onze klanten”, vertelt bestuursvoorzitter Karl Guha. “Eriks brede kennis van de sector, zijn internationale staat van dienst, strategische visie en zijn leidinggevende kwaliteiten maken hem de juiste persoon om de volgende fase van dit groeipad te leiden. We zijn erg blij met iemand van zijn kaliber die ons team komt versterken. We zijn ervan overtuigd dat hij een grote bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van ons aanbod op het gebied van vermogensbeheer en de uitvoering van onze geïntegreerde wealth managementstrategie.”

“Van Lanschot Kempen is een organisatie met een sterke reputatie en Kempen Capital Management heeft een uitstekende staat van dienst als professionele dienstverlener en vermogensbeheerder”, stelt Van Houwelingen. “Ik ben verheugd om bij Van Lanschot Kempen te komen werken, om samen te werken met de toegewijde professionals van Kempen Capital Management de organisatie te leiden in deze uitdagende tijden en om nauw samen te werken met mijn collega-leden van de Executive Board om de groeistrategie van Van Lanschot Kempen succesvol te implementeren.”

Van Houwelingen volgt de eerder dit jaar afgetreden Leni Boeren op.