Tikkie trakteert heel Nederland op een chocoladereep

30 juni 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het is alweer vijf jaar geleden dat de eerste Tikkie werd verstuurd. De verjaardag van de betaalapp van ABN AMRO valt samen met twee mijlpalen; de app heeft in juni het aantal van zeven miljoen gebruikers bereikt, die voor een totaalbedrag van €10 miljard geld naar elkaar overmaakten. En wie jarig is trakteert: “Mensen kunnen twee weken lang een Verkade chocoladereep halen en het geld direct retour krijgen via Tikkie Terug.”

De ontwikkeling van Tikkie is snel gegaan. De app werd in 2016 gelanceerd en werd binnen een jaar tijd door één miljoen mensen gebruikt. In 2018 groeide het aantal naar drie miljoen en inmiddels is de is Tikkie de grens van zeven miljoen gebruikers gepasseerd. In juni werden gemiddeld 370.000 Tikkies per dag verstuurd.

“We zochten ruim vijf jaar geleden naar een manier om het betalen tussen mensen onderling gemakkelijker én leuker te maken”, legt Tikkie-Head of Marketing Moreno Kensmil uit. “Dat werd een steeds groter probleem, omdat steeds minder mensen cash op zak hadden of hun IBAN uit het hoofd wisten. Het gemak en de fun van Tikkie bleken een instant succes. Tikkie staat inmiddels zelfs als zelfstandig naamwoord in de Dikke dan Dale.”

Tikkie trakteert heel Nederland op een chocoladereep

Record gebroken

Tikkie stelt dat – nu er zeven miljoen gebruikers zijn – er steeds meer records worden verbroken. “Op het moment dat de terrassen in april heropenden, werd er een recordaantal van 416.000 Tikkies verwerkt. De drukste dag ooit.”

De betaalapp van ABN AMRO deelt op zijn verjaardag nog een aantal interessante feiten: zo is het gemiddelde bedrag van een Tikkie €37,70; is vrijdag de dag waarop de meeste Tikkies worden verstuurd en betaald; vormen horeca gerelateerde termen (zoals ‘eten’ of ‘lunch’) de top 5 omschrijven en is de terugbetaalsnelheid via Tikkie groot (90% betaalt binnen een dag, 65% binnen het uur en 37% binnen vijf minuten).

Traktatie

Om zijn vijfde verjaardag te vieren is Tikkie de samenwerking aangegaan met Verkade. Mensen kunnen de aankomende twee weken een gratis Verkade chocoladereep (100-111 gram) krijgen door gebruik te maken van Tikkie Terug. Geïnteresseerden dienen de reep te kopen bij Albert Heijn, Jumbo of Shell en krijgen via de app het geld terug door de kassabon te scannen. “Mensen hebben binnen vijf seconden het geld terug op rekening.”

Lees ook:
ABN AMRO en Tikkie maken geslaagde 1 april-grap