ING investeert in toekomst van kwetsbare jongeren en vrouwen

07 juni 2021 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het ING Nederland fonds voegt twee nieuwe partners toe aan zijn Club van 25. Met de toevoeging van ‘De MEE Toekomstcoach’ en ‘De Nieuwe Toekomst’ investeert ING de komende jaren in de financiële zelfredzaamheid van kwetsbare jongeren en vrouwen.

De MEE Toekomstcoach ontvangt van ING een donatie om kwetsbare jongeren tussen de 16 en 27 jaar werkfit en financieel weerbaar te maken. De Nieuwe Toekomst krijgt steun om vrouwen, na een periode van bedreiging en/of huiselijk geweld, te begeleiden naar een nieuwe en economisch onafhankelijke toekomst. Het fonds investeert de komende jaren bijna €700.000 om deze methodieken verder te ontwikkelen en op meer plekken in Nederland beschikbaar te maken.

ING schrijft dat de bank gelooft in een inclusieve samenleving en economie. “Een samenleving waarin mensen financieel gezond zijn en iedereen mee kan doen. Met het ING Nederland fonds toont ING haar verantwoordelijk als grote Nederlandse bank. Het fonds steunt maatschappelijke ondernemers die hierin het verschil kunnen maken.”

ING investeert in toekomst van kwetsbare jongeren en vrouwen

“De Mee Toekomstcoach en De Nieuwe Toekomst zijn beide initiatieven die hier goed bij aansluiten. Met de investering wil het ING Nederland fonds de persoonlijke situatie van kwetsbare jongeren en vrouwen verbeteren zodat ze kunnen werken aan een financieel weerbare toekomst”, aldus de bank.

De Mee Toekomstcoach

De methodiek van de Toekomstcoach is erop gericht om kwetsbare jongeren tussen de 16 en 27 jaar actief te laten meedoen in de samenleving en daarbij richting te geven aan hun toekomst. De Toekomstcoach is er voor jongeren die vroegtijdig hun school dreigen te verlaten, zonder werk of dagbesteding thuiszitten of ondersteuning nodig hebben in de overgang van school naar werk.

Volgens ING heeft de methodiek van de Toekomstcoach de afgelopen jaren bewezen dat de maatschappelijke en financiële positie van jongeren die hebben deelgenomen met het traject zijn verbeterd en de zelfredzaamheid is toegenomen. Met de financiële steun van het ING Nederland fonds kan de Toekomstcoach in meer gemeenten van start.

De Nieuwe Toekomst

De Nieuwe Toekomst richt zich op de participatie en economische zelfstandigheid van vrouwen met ervaringen met (ernstig) huiselijk geweld. De stichting levert volgens ING een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van herhaling van huiselijk geweld en zet tevens in op participatie en economische onafhankelijkheid voor deze vrouwen. Met behulp van de financiële steun kan Stichting 180, de landelijke coördinator van De Nieuwe Toekomst, het programma op meer plekken in Nederland aanbieden.

De Club van 25

ING stelt dat het fonds bijdraagt aan een Nederland waarin iedereen financieel gezond is, digitale vaardigheden leert en kans maakt op werk. Het ING Nederland fonds werkt hieraan door partner te worden “veelbelovende maatschappelijk ondernemers”. De groep ondernemers die hieronder valt heet de ‘Club van 25’.

De volledige lijst van partners van de Club van 25 is hier te vinden.