Voormalig ING CEO Jan Hommen nieuwe topman KPMG

27 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

KPMG heeft voormalig ING topman Jan Hommen benoemd tot de nieuwe bestuursvoorzitter. Hij volgt Jurgen van Breukelen op, die medio mei besloot terug te treden als topman van het accountants- en advieskantoor. De benoeming wordt op 14 juni voorgelegd aan de partners van KPMG, ook moet toezichthouder AFM nog akkoord geven.

Na een reeks affaires en negatieve mediapubliciteit besloot Jurgen van Breukelen eerder deze maand om in het belang van KPMG terug te treden. Na een zoektocht van zo’n twee weken heeft de zakelijke dienstverlener gekozen om Jan Hommen voor te dragen. Hommen was reeds als extern adviseur actief binnen het adviesbedrijf en nauw betrokken bij de implementatie van KPMG’s nieuwe topstructuur.

Jan Hommen KMPG

Hommen werd in 2009 aangesteld als bestuursvoorzitter van ING. Afgelopen jaar werd hij nog door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) verkozen tot topman van het jaar. Hommen is in principe voor een periode van vier jaar aangesteld, mocht er echter in de tussentijd een geschikte opvolger gevonden worden dan kan zijn termijn eerder beëindigd worden. “Jan Hommen is de juiste keuze om KPMG Nederland te leiden. Hij heeft uitgebreide ervaring in het leiden van complexe organisaties. Zijn niet-aflatende focus op kwaliteit en integriteit heeft tot duurzame prestatieverbeteringen van deze  ondernemingen geleid,” aldus John Veihmeyer, bestuursvoorzitter van KPMG International.

“Kwaliteit van dienstverlening en partners die staan voor kwaliteit, integriteit en verantwoordelijkheid voor de maatschappelijke rol, dat zijn de belangrijkste pijlers voor het herstel van vertrouwen bij onze stakeholders: de Nederlandse samenleving, klanten en medewerkers. Wij zullen er alles aan doen om met vakkundige en gemotiveerde partners, directors en medewerkers KPMG terug te brengen naar de absolute top in Nederland,” aldus Hommen over zijn nieuwe uitdaging.