Forbes: ING geniet internationaal een uitstekende reputatie

03 mei 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Uit onderzoek van Forbes blijkt dat ING de best presterende Nederlandse bank in de internationale markt is. In Australië eindigt de Nederlandse bank zelfs op de eerste plek.

Het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes heeft, in samenwerking met marktonderzoeksbureau Statista, voor het derde opeenvolgende jaar ruim 43.000 klanten uit 28 verschillende landen ondervraagd naar hun mening over hun huidige (en vroegere) bank. De klanten beoordeelden hun financiële dienstverlener op basis van onder andere algemene tevredenheid, vertrouwen, digitale diensten en financieel advies.

Naast de eerste plek in Australië heeft ING ook podiumplekken bemachtigd in Spanje (tweede), Duitsland (tweede) en Polen (derde). In Frankrijk (vierde) en Oostenrijk (vijfde) behaalde de Nederlandse bank ook een hoge score, maar eindigde het wel buiten de top 3. Overigens valt ING in Nederland wel buiten de top 5. Volgens Forbes is Triodos de beste bank in Nederland, gevolgd door ASN Bank, RegioBank, Rabobank en SNS. 

 ING bank geniet internationaal een uitstekende reputatie

ING Australië

De eerste plek van ING in Australië komt niet geheel uit de lucht vallen. De Nederlandse bank is al sinds 2019 de grootste buitenlandse bank op het continent. Waar Australische banken worstelen met de omschakeling naar bankieren in het internettijdperk, is ING juist populair vanwege zijn digitale producten. Zo had ING er de primeur met de acceptatie van Apple Pay en was het de eerste bank die geen kosten rekende voor het gebruik van een geldautomaat.

Nog geen twee jaar geleden stelde ING Direct consultant Christopher Roberts dat Australische banken erg op elkaar lijken en dat ING een frisse uitzondering vormt. “Consumenten geloven de boodschap van ING als die stelt dat de kosten laag zijn doordat de bank geen fysieke vestigingen heeft. Daarvoor zijn Australiërs gevoelig: bankkosten zijn hier een soort scheldwoord.”