Ook kinderen sluiten klimaatakkoord

04 mei 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Naast het Parijse klimaatakkoord hebben we sinds kort ook een heus Kinderklimaatakkoord. Als een van de partners van het akkoord, gaat ASN Bank de kinderen helpen met het waarmaken van hun groene ambities.

Basisscholieren uit groep 7 en 8 uit heel Nederland gingen tijdens een Kinderklimaattop met elkaar in gesprek, over welke afspraken nodig zijn om klimaatverandering te stoppen. De afspraken over hoe we ons hierop moeten aanpassen en hoe we de gevolgen zo eerlijk mogelijk met elkaar kunnen aanpakken zijn vastgelegd in het akkoord. Het plan wordt binnenkort aangeboden aan de Tweede Kamer.

Ook kinderen sluiten klimaatakkoord

Tevens konden de kinderen stemmen op de afspraak die zij het belangrijkst vinden. Uit deze stemming blijkt dat dat de jeugd het meeste belang hecht aan het ophogen van duinen en het versterken van dijken. De top drie wordt gecomplementeerd met het verminderen van de vleesconsumptie en de afspraak ‘één boom eruit, twee erin’.

Stem van de kinderen

ASN-directieleden Arie Koornneef en Joyce van der Est vinden het belangrijk om het Kinderklimaatakkoord te steunen. “ASN Bank wil kinderen graag een stem geven, het gaat tenslotte om hun toekomst. Daarom staan wij achter het Kinderklimaatakkoord. We willen heel graag van kinderen horen wat zij belangrijk vinden en welke afspraken zij willen maken om verdere klimaatverandering te voorkomen.”

ASN werd onlangs door de consument voor het derde opeenvolgende jaar verkozen tot de duurzaamste bank van Nederland.