Nyenrode Business Universiteit en Netspar ontwikkelen masterclass voor pensioenbestuurders

06 april 2021 Banken.nl 2 min. leestijd

In samenwerking met Netspar heeft Nyenrode Business Universiteit een masterclass ontwikkeld speciaal voor bestuurders die goed voorbereid willen zijn voor de sterk veranderde pensioensector van de toekomst.

Is de afgelopen jaren is er veel veranderd in onze samenleving. De demografie, economie en arbeidsmarkt zijn veranderd, met als gevolg dat ook ons pensioenstelsel op de schop moet. Om die reden heeft het kabinet samen met werknemers- en werkgeversorganisaties in 2019 een principe-pensioenakkoord gesloten met nieuwe afspraken over pensioenen en AOW. Het gesloten akkoord heeft gevolgen voor werkgevers, werknemers, bestuurders en beleidsmakers.

De overgangsperiode naar het nieuwe pensioenstelsel moet tussen 1 januari 2022 en 1 januari 2026 plaatsvinden en een ding is zeker: er staan ons veel wijzigingen te wachten en het is belangrijk dat de pensioensector zich voorbereidt op de toekomst en de uitwerking van het pensioenakkoord.Nyenrode en Netspar host masterclass voor pensieonbestuurdersMaar wat zijn de belangrijkste veranderingen in het pensioenstelsel? En hoe implementeer je het nieuwe pensioencontract?  Om geïnteresseerde bestuurders in het pensioenlandschap hierover meer inzicht te verschaffen hebben Nyenrode Business Universiteit en Netspar de masterclass ‘Transitie naar een nieuw pensioenstelsel’ in het leven geroepen.

Het programma helpt bestuurders of toezichthouders waardevolle inzichten te verschaffen aan alle aspecten gerelateerd aan de komende migratie naar het nieuwe stelsel. Tijdens het programma worden actualiteiten in de pensioensector behandeld, verdiepen de deelnemers zich in de werking en de diverse aspecten van het pensioencontract en meten zij zich vaardigheden aan om wetenschap te vertalen naar bestuurlijke dynamiek.

De eerste masterclass gaat van start op 17 mei a.s. en vindt plaats op Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Meer informatie is hier te vinden.

Netspar doet onderzoek op het gebied van pensioenen en vergrijzing. Dat doet het kennis- en onderzoeksnetwerk in samenwerking met wetenschap, overheid en de pensioensector met als doel bij te dragen aan een financieel gezonde oude dag voor Nederlanders. Nyenrode Business Universiteit maakt al meer dan tien jaar programma's voor beleidsbepalers in de pensioensector. In deze programma's wordt de vertaling naar de praktijk van vandaag gemaakt zodat de wetenschap direct kan worden toegepast.