Masterclass Transitie naar een nieuw pensioenstelsel

Organisatie
Datum
17 mei 2021
Inschrijven voor
16 mei 2021
Type event
Seminar
Doelgroep
bestuurders, toezichthouders
Locatie
Breukelen
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De overgangsperiode naar het nieuwe pensioenstelsel moet tussen 1 januari 2022 en 1 januari 2026 tot stand komen. We staan aan de vooravond van enorme hoeveelheid wijzigingstrajecten. Maar wat zijn de belangrijkste wijzigingen in het nieuwe pensioenstelsel? En hoe implementeer je het nieuwe pensioencontract? Bereid je voor op het nieuwe pensioenstelsel met de masterclass 'Transitie naar een nieuwe pensioenstelsel'.

Het doel van het programma is om jou als bestuurder of toezichthouder te ondersteunen met alle aspecten van de komende migratie naar het nieuwe stelsel. Zodat jij aan de bestuurstafel de goede discussies kan voeren en de juiste vragen kan stellen aan de adviseurs.

Na het volgen van de masterclass:

  • Ben je op de hoogte van de laatste actualiteiten in de pensioensector
  • Heb je je verdiept in de werking en de diverse aspecten van het pensioencontract
  • Beschik je over vaardigheden om wetenschap te vertalen naar bestuurlijke dynamiek

De masterclass is in samenwerking met Netspar ontwikkeld.

Kennisontwikkeling en kennisdeling

Netspar is een kennis- en onderzoeksnetwerk, gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat. Met onderzoek op het gebied van pensioenen en vergrijzing, in samenwerking met wetenschap, overheid en pensioensector, dragen zij bij aan een financieel gezonde oude dag in Nederland.

Vandaag leren, morgen toepassen

Nyenrode Business Universiteit werkt aan een duurzame toekomst door studenten en deelnemers te stimuleren zich te ontwikkelen tot verantwoordelijke leiders met een gezond oog voor stewardship. Nyenrode Business Universiteit maakt al meer dan tien jaar programma’s voor beleidsbepalers in de pensioensector. In deze programma’s wordt de vertaling naar de praktijk van vandaag gemaakt zodat de wetenschap direct kan worden toegepast.

Event informatie

Organisatie: Nyenrode Business Universiteit

Datum: 17 mei 2021

Inschrijven voor: 16 mei 2021

Type event: Seminar

Doelgroep: bestuurders, toezichthouders

Locatie: Breukelen