Twee herbenoemingen aanstaande binnen top ABN AMRO

22 maart 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bij ABN AMRO is de herbenoeming van Chief Risk Officer Tanja Cuppen en Chief Innovation & Technology Officer Christian Bornfeld als lid van de Executive Board aanstaande. Daarnaast zal Bornfeld ook worden benoemd tot vice-voorzitter van de Executive Board.

Tanja Cuppen werkt inmiddels bijna drieënhalf jaar bij ABN AMRO, waar zij de rol van CRO vervult. Eerder in haar loopbaan was ze onder meer Member of the Board of Directors bij Rabobank North America naast haar functie als Chief Risk Officer. Voorafgaande aan haar professionele loopbaan studeerde ze econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed ze vervolgens een MBA aan de London Business School.  

Tanja Cuppen en Christian Bonfeld - ABNAMRO

Christian Bornfeld kan bogen op ruime ervaring binnen de IT-sector bij verschillende banken. Bij ABN AMRO bekleedt hij inmiddels bijna drieënhalf jaar de functie van Chief Innovation & Technology Officer. Daarvoor was hij onder meer actief in diverse leidinggevende IT-functies bij Nordea in Kopenhagen en Stockholm en bij Danske Bank Group in Kopenhagen. Voor zijn professionele carrière rondde hij zijn studie economie af aan de University of Copenhagen. Ook volgde hij een Executive Training Program aan de London Business School.

De huidige benoemingstermijnen van zowel Cuppen als Bornfeld lopen af bij het sluiten van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) van ABN AMRO op 21 april 2021. Cuppen zal worden herbenoemd voor een termijn van drie jaar. Bornfeld zal worden herbenoemd voor een termijn van vier jaar. Daarnaast is hij volgens de Raad van Commissarissen de beoogde vicevoorzitter van de Executive Board voor dezelfde periode.

Lees ook: Lars Kramer voorgedragen als Group CFO ABN AMRO