Lars Kramer voorgedragen als Group CFO ABN AMRO

12 februari 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ervaren financieel bestuurder Lars Kramer wordt naar alle waarschijnlijkheid later deze maand benoemd tot lid van de Executive Board en tot Chief Financial Officer CFO van ABN AMRO. Kramer volgt Clifford Abrahams op, die drieënhalf jaar als Group CFO werkzaam is geweest.

“Zijn sterke staat van dienst als CFO en de uitgebreide ervaring die hij in meer dan 25 jaar heeft opgedaan in verschillende topposities in de bankensector maken hem bij uitstek geschikt voor de functie van CFO in de Executive Board van ABN AMRO”, aldus Tom de Swaan, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO, over de benoeming van Lars Kramer.

Sinds 2017 heeft Kramer deel uitgemaakt van de Managing Board van Hellenic Bank, en vervulde hij tevens de rol van Group CFO. Eerder in zijn loopbaan vervulde hij diverse CFO rollen binnen ING, waaronder voor ING Wholesale Banking en ING Direct.

Lars Kramer, beoogd lid Executive Board en Chief Financial Officer, ABN AMRO

Kramer kan bogen op jarenlange ervaring binnen de bankensector, met expertise op het gebied van onder andere kapitaalmarkten, portfoliomanagement, credit risk, financial risk en anti-money laundering (ALM)..Op basis van zijn “uitgebreide leiderschapskwaliteiten en strategische vaardigheden”, zo geeft de RvC aan, zal hij “een belangrijke bijdrage leveren aan de succesvolle uitvoering van de strategie van ABN AMRO.”

Lars Kramer werd in 1967 geboren in Duitsland. Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan rondde hij een Bachelor in Accounting af aan de Universiteit van Zuid-Afrika en vervolgens een master in Business Administration Finance, Markets & Strategy aan de Universiteit van Kaapstad.

De kersverse CFO neemt het stokje over van Clifford Abrahams. De afgelopen drieënhalf jaar heeft de voormalig financieel bestuurder van Delta Lloyd de rol van Group CFO binnen de grootbank mogen bekleden. “We zijn dankbaar voor wat hij voor ABN AMRO heeft betekend, vooral voor zijn waardevolle bijdrage aan de strategie-review en zijn tomeloze inzet voor de bank”, laat de RvC weten.

De voordracht is afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Centrale Bank (ECB). Totdat de benoeming van Lars Kramer ingaat en nadat Clifford Abrahams op 28 februari de bank verlaat, zal Annemieke Roest de rol van CFO ad interim vervullen (onder voorbehoud van goedkeuring).