NVB en financiële partners hosten financiële verkiezingsdebatten

15 februari 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Op 17 maart mag Nederland naar de stembus. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is deze stemronde belangrijker dan ooit omdat een nieuwe regering het beleid bepaalt hoe Nederland op een veerkrachtige, solidaire en duurzame manier uit de crisis kan komen.

In het kader van een nieuw aankomend politiek tijdperk organiseert NVB in samenwerking met Verbond van Verzekeraars, Dufas, NVP en Adfiz een tweetal verkiezingsdebatten. Hierbij zullen verschillende Kamerleden verspreid over de debatten deelnemen.

Tijdens het eerste debat op 2 maart wordt er stilgestaan bij het thema ‘Veerkrachtig uit de crisis’ terwijl op 11 maart ‘Duurzaamheid en de rol van de financiële sector’ centraal staat.

NVB en financiële partners hosten financiële verkiezingsdebatten

Duurzaam herstel

Onder leiding van moderator Anouschka Laheij wordt daarbij vanuit Nieuwspoort corona-proof vooruitgeblikt op het aanstaande politieke tijdperk. Onder anderen Henk Nijboer (PvdA), Mahir Alkaya (SP), Aukje de Vries (VVD), Laura Vissenberg (GroenLinks), Joost Sneller (D66) en EvertJan Slootweg (CDA) zullen met elkaar en met geïnteresseerden in gesprek gaan over belangrijke vragen zoals: ‘Hoe zien politieke partijen een duurzaam herstel voor zich? En welke rol kan én wil de financiële sector hierbij spelen?’

Beide interactieve debatten zijn volledig online te volgen en duren van 11.00 – 12.30 uur.

Aanmelden kan hier.