Miljoenenverlies dreigt voor Rabobank-dochter FGH

20 mei 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

De vastgoedtak van Rabobank, FGH Bank, moet waarschijnlijk voor circa €270 miljoen afschrijven op haar commercieel vastgoed. Dit is een gevolg van de leningen aan vastgoedfondsen van het Duitse bedrijf Bankhaus Wölbern dat  in grote financiële problemen verkeerd door de economische crisis en fraude door haar eigenaar. Dit meldt het NRC na bevestiging van bronnen binnen de Rabobank.

Door de financiële problemen van Bankhaus Wölbern moet FGH Bank vrezen dat haar lening en rente niet worden afbetaald. Als gevolg van de crisis heeft Bankhaus Wölbern net als veel andere vastgoedbedrijven te maken met onverkoopbaar vastgoed en veel leegstand in haar vastgoedportefeuille. Daarnaast wordt de eigenaar, Heinrich Schulte, ervan verdacht €147 miljoen te hebben onttrokken aan de vastgoedfondsen. Schulte werd in september 2013 door de Duitse justitie opgepakt op verdenking van fraude.

Miljoenenverlies dreigt voor Rabo-dochter FGH 

Onderdeel van de vastgoedportefeuille van Bankhaus Wölbern is een kantoorpand in Amsterdam Zuidoost, waarin eerst ABN AMRO en later RBS waren gevestigd. Het pand staat al enige tijd leeg en in oktober lopen het huurcontract en de financiering van FGH af.