FGH Bank verkleint directie van vier naar drie leden

26 augustus 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 september 2015 zal de statutaire directie van FGH Bank bestaan uit CEO Fred Weenig, commercieel directeur Roel van de Bilt en nieuwkomer CFRO/COO Carolina Wielinga. Directieleden Jan Boerrigter en Rob Wismans verlaten de bank, waardoor de directie verkleind wordt naar drie leden – mede met het oog op de geplande integratie binnen Rabobank.

Begin 2015 maakten vastgoedbank FGH Bank en Rabobank bekend dat FGH – onderdeel van Rabo Vastgoedgroep – volledig zal worden geïntegreerd binnen Rabobank, als expertisecentrum voor commercieel vastgoed. Mede met het oog op deze geplande integratie heeft FGH Bank besloten om de statutaire directie te verkleinen van vier naar drie directieleden.

Fred Weenig, Roel van de Bilt en Carolina Wielinga - FGHbank

Directie per 1 september 2015
Vanaf 1 september aanstaande zal de statutaire directie van FGH Bank bestaan uit Fred Weenig, CEO van de vastgoedbank, commercieel directeur Roel van de Bilt en nieuwkomer Carolina Wielinga. Wielinga is een all-round finance leidinggevende met 21 jaar ervaring, opgedaan in diverse functies in het finance landschap. In haar laatste rol was Wielinga sinds november 2013 werkzaam als CFRO bij Rabo Vastgoedgroep. Vanaf 1 september zal zij de rol van Chief Financial & Risk Officer/Chief Operating Officer op zich nemen voor FGH – haar benoeming moet echter nog worden toegestaan door de toezichthouders.

Vertrek Boerrigter en Wismans
Met het oog op de aanstaande integratie binnen Rabobank en het aantreden van Wielinga, verlaten Rob Wismans en Jan Boerrigter per 1 september de bank. Wismans vervulde sinds 1 augustus 2010 de rol van CFRO bij FGH, en was daarvoor werkzaam in diverse functies bij Rabobank Nederland en Rabobank International. Wismans maakt nu per 1 september de overstap naar moederbedrijf Rabobank, waar hij bij Rabobank Group Risk Management aan de gang gaat als hoofd Resolutie en Recovery.

Tevens vanaf 1 augustus 2010 maakte Jan Boerrigter onderdeel uit van de FGH-directie. Hij werkte 27 jaar lang voor de vastgoedbank, en neemt nu met het oog op de integratie afscheid van FGH Bank. Hij heeft besloten ruimte te maken voor anderen en gaat zich oriënteren op een nieuwe uitdaging. In zijn 27 jaar bij de bank heeft hij onder andere ervaring opgedaan als regiodirecteur, en als Hoofd en Directeur Analyse & Administratie.