Bunq opent nieuw kantoor in Rotterdam

09 december 2020 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

Online bank Bunq groeit hard. Zo hard zelfs dat men besloten heeft een nieuw kantoor te openen in Nederland, meer precies in Rotterdam. Bunq zag in de eerste helft van dit jaar de gebruikerstegoeden met bijna de helft toenemen, van €433 miljoen tot €633 miljoen. 

Al sinds de oprichting in 2012 zetelt Bunq in Amsterdam. Dat is vanaf de buitenkant overigens amper te zien. Het pand in Sloterdijk heeft een neutrale uitstraling, met de kenmerkende regenboogkleuren van Bunq alleen zichtbaar op het bord bij de ingang waarop vermeld staat welke bedrijven er nog meer gevestigd zijn in het bedrijfsverzamelgebouw. Bunq presenteert zich als een digitale bank en het is in de virtuele wereld waar men zich wil laten gelden.

Sterke groei

In een nieuwsbericht meldt Bunq dat het in de eerste helft van 2020 de grootste groei heeft doorgemaakt sinds het bestaan, in elk geval op het vlak van toevertrouwde tegoeden in absolute zin. De omvang van aangehouden tegoeden nam toe van €433 miljoen tot €633 miljoen, nadat ze vorig jaar ook al verdubbelden. Zelf denkt de bank dat dit komt omdat mensen in tijden van economische onzekerheid extra behoefte hebben aan een solide en betrouwbaar alternatief op het traditionele bankieren.

Alle activiteit van Bunq verloopt via de app. Om dat allemaal draaiende te houden leunt de fintech-bank hevig op technisch talent uit heel Europa. Vanwege de groei is de kantooroppervlakte echter te klein geworden. Dat is op zichzelf een interessante en opvallende ontwikkeling in een tijd waarin de gevestigde namen laten doorschemeren wel met wat minder ruimte toe te kunnen, omdat thuiswerken naar verwachting deels de norm zal blijven. 

In plaats van nog een kantoor in Amsterdam kiest Bunq voor een nieuwe locatie in Rotterdam. Geen onlogische keuze, alleen al vanwege het feit dat Bunq uit een nieuwe vijver met talent kan gaan vissen. Oprichter en CEO kan alvast niet wachten. "We zijn razend enthousiast om onze deuren in het mooie Rotterdam te openen, een plek waar een enorme hoeveelheid talent samenkomt en die de toekomstige groei van bunq mogelijk maakt." 

The Core

Bunq vestigt zich in The Core, een gebouw in het centrum van Rotterdam aan het Weena. In totaal huurt de onderneming 560 m2 aan kantooroppervlakte, in eerste instantie voor een periode van zes jaar. 

Rotterdam ziet omgekeerd de komst van Bunq ook wel zitten. "Rotterdam is voor een tech-bedrijf de perfecte plek om grote hoogten te bereiken. Als moderne samensmelting van lokaal en internationaal talent biedt Rotterdam veel kansen voor zowel particulieren als bedrijven”, Wilbert Lek, Managing Director van Rotterdam Partners. “Bunq is een waardevolle toevoeging aan onze stad en we kijken er dan ook naar uit om mensen uit de omgeving de mogelijkheid te geven bij te dragen aan innovatie in fintech."