Waarde deposito’s bij Bunq verdubbeld tot €433 miljoen

28 februari 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Bunq zag in 2019 het totale aantal saldi bij elkaar opgeteld verdubbelen tot een waarde van €433 miljoen. In een terugblik op het afgelopen jaar geeft de neobank aan dat gebruikers  gemiddeld €2.322 aanhielden op hun rekeningen. 

Bunq doet de dingen graag net wat anders dan de gewone banken en dat is natuurlijk ook waaraan de digitale bank zijn bestaansreden ontleent. Waar banken gebruikelijk via een jaarverslag begeleid door een persbericht terugkijken op het afgelopen jaar, doet Bunq dat middels een blogbericht op zijn website. 

Volgens het bericht ging Bunq in 2019 ‘global’. Strikt genomen klopt dat niet helemaal, want hoewel Bunq fors uitbreidde naar 22 nieuwe markten bevonden deze zich allemaal binnen Europa. Alle landen uit de EU, aangevuld met Noorwegen en IJsland. Desalniettemin zit de vaart er goed in, wat ook blijkt aan wederom een verdubbeling van de toevertrouwde deposito’s. Die kwamen in 2019 uit op €433 miljoen. Het was de derde verdubbeling op een rij. 

Interessant is dat naar eigen zeggen 62% van de gebruikers Bunq veel gebruikt, met een gemiddelde balans van meer dan €1.000. Mocht dat inderdaad waar zijn, dan onderscheidt Bunq zich sterk van concurrerende digitale banken. Verder laat Bunq nog weten dat door het aantal uitgaven er in totaal inmiddels al 70.000 bomen geplant zijn en dat er het afgelopen jaar welgeteld €0 is verdiend met het verkopen van data, waarmee de bank klanten effectief aantoont dat hun data alleen van henzelf.