Erwin Schoeters nieuwe topman Van Lanschot Kempen België

04 november 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Erwin Schoeters is per 1 november benoemd tot voorzitter van het managementcomité Van Lanschot België.

“We zijn ervan overtuigd dat Erwin met zijn jarenlange ervaring binnen KBC, zijn brede kennis binnen de sector en zijn strategische visie Van Lanschot België verder zal begeleiden in haar groeistrategie en wensen hem veel succes”, laat Richard Bruens, Algemeen Directeur Private Banking en Lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen, weten in een reactie op de benoeming.

Van Lanschot Kempen, een samensmelting van twee gespecialiseerde financial boutiques, is het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. Het bankbedrijf is met zijn drie merken Van Lanschot, Kempen en Evi actief op drie markten: Private Banking, Asset Management en Merchant Banking.

Erwin Schoeters nieuwe topman Van Lanschot Kempen België

Met de benoeming van Schoeters haalt Van Lanschot Kempen, dat kan terugkijken op een prima derde kwartaal, een zeer ervaren professional aan boord. Schoeters kan terugkijken op een lange loopbaan binnen het private banking en asset management domein. De afgelopen tien jaar vervulde hij leidende rollen binnen het Belgische KBC Bank & Verzekering. De laatste twee jaar heeft hij als Senior General Manager leiding gegeven aan de afdeling Group Finance, en daarvoor stond hij aan het hoofd van de Retail & Private Banking praktijken.

Voorafgaande aan die rollen is Schoeters zo’n zeven jaar actief geweest binnen de Asset Management divisie van KBC, waar hij verschillende functies heeft doorlopen in productontwikkeling, distributie, marketing, fondsbeheer, particulier vermogensbeheer en legal. In zijn meest recente rol gaf hij als Managing Director leiding aan de divisie, een rol waarin hij zich richtte op retail business development en verkoopkantoren opzette in onder andere Duitsland, Spanje en Nederland.

Naast zijn lange carrière binnen KBC fungeerde Schoeters eerder ook als voorzitter van de Private Banking Association en was hij bestuurslid binnen Febelfin. In zijn vroege loopbaan werkte hij ruim negen jaar in Brussel voor de Kredietbank, in zijn laatste rol als Head of Product Development & Marketing binnen de Asset Management divisie.

Toezichthouder DNB heeft de benoeming van Schoeters reeds goedgekeurd. De kersverse topman neemt het stokje over van Michel Buysschaert, die inmiddels een nieuwe uitdaging is aangegaan, als lid van de Management Board binnen de Antwerpse vermogensbeheerder Delen Private Bank.

Lees ook:
Erik van Houwelingen in directie Van Lanschot Kempen