Ministry of Compliance neemt MiFID lesprogramma’s over van VU

26 oktober 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Opleidingsinstituut The Ministry of Compliance neemt alle DSI geaccrediteerde MiFID lesprogramma’s over van de Vrije Universiteit (VU), dat stopt met het aanbieden van deze opleidingen. Deze wijziging is effectief vanaf februari 2021. 

Met een DSI geaccrediteerde MiFID-opleiding achter hun naam kunnen beleggingsadviseurs richting klanten aantonen dat zij vakbekwaam zijn. Bovendien is het überhaupt een vereiste om hun werk te mogen uitvoeren. Enkele jaren terug trad opvolger MiFID 2 in werking, een ontwikkeling waarbij sommige professionals vraagtekens zetten voor wat betreft het nut ervan.  

De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam is één van de onderwijsinstellingen in Nederland die deze lesprogramma’s aanbieden, maar niet voor lang meer. Per 1 februari stopt de universiteit ermee. The Ministry of Compliance – het eigen opleidingsinstituut van in legal en compliance gespecialiseerd consultancybureau Charco & Dique – neemt de lesprogramma’s over. 

The Ministry of Compliance bestaat nog niet zo heel lang, pas vanaf het begin van dit jaar om precies te zijn. Het interne onderwijsinstituut richt zich daarbij specifiek op werknemers van financiële instellingen. Via verschillende lesprogramma’s kunnen zij zich verder bekwamen en certificeren bijvoorbeeld op de gebieden Wwft of privacy. Vanaf februari 2021 wordt dit aanbod uitgebreid met ‘Advice Institutional’, ‘Inform Institutional’ en ‘Deficiency Institutional’, inclusief de mogelijkheid om examens af te leggen.