Fintech TM-Pro verwerft platform Moneyou van ABN AMRO

29 september 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het eigendom van het technologieplatform Moneyou Go verwisselt van ABN AMRO naar TM-Pro, een Amsterdamse fintech-onderneming. Recent gaf ABN AMRO de dienstverlening van Moneyou als zodanig te stoppen, omdat het in de huidige economische tijd onvoldoende onderscheidende capaciteit had. Naast het platform neemt TM-Pro alle onderdelen, het intellectuele eigendom én de betrokken medewerkers over. 

Een bittere pil onlangs voor de circa 150 medewerkers van Moneyou. Moederbedrijf ABN AMRO besloot de stekker uit Moneyou te trekken, een bericht dat enigszins ondersneeuwde door de gelijktijdige presentatie van de halfjaarcijfers. “De spaarrente is al langere tijd erg laag en de economische verwachting is dat dit in de nabije toekomst niet zal veranderen. Daarmee valt enerzijds de mogelijkheid voor ons weg om ons goed te onderscheiden”, zo luidde de uitleg.  

Een oplossing diende zich echter aan in de vorm van TM-Pro, een fintech-onderneming uit Amsterdam die vooral actief is als leverancier van data-aggregatie en personal finance management software. TM-Pro heeft inmiddels een solide klantenbestand opgebouwd dat zich uitstrekt over heel Europa. Met de overname van het technologieplatform van Moneyou verwerft de onderneming in één klap een complete en prima functionerende infrastructuur. Een infrastructuur waaraan TM-Pro als leverancier overigens zelf aan bijgedragen heeft. 

Het is de bedoeling dat de operationele activiteiten en de software zullen worden gecombineerd tot een gezamenlijke ‘open banking’ oplossing voor de financiële dienstverlening, onder de naam TM-Pro. Moneyou-CEO Bas Boelhouwers is in zijn nopjes met het nieuws: “Ik ben zeer verheugd dat het innovatieve Moneyou Go platform verder wordt ontwikkeld door TM-Pro. Het laat de waarde en het potentieel van de state-of-the-art technologie zien die onze medewerkers de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. We zijn ervan overtuigd dat de gezamenlijke teams toegevoegde waarde zullen blijven leveren voor de financiële dienstverleners waar TM-Pro nu en in de toekomst voor werkt.”