Fusiebank Rabobank Noord-Limburg per 1 juli van start

12 juni 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met ingang van 1 juli fuseren de lokale Rabobanken Venlo e.o. en Horst Venray tot Rabobank Noord-Limburg. Wie even op de kaart kijkt zal zien dat die naam allerminst gestolen is. Het directieteam van de fusiebank zal gaan bestaan uit directievoorzitter Addy Lutgenau en directeur Bedrijven Edwin de Bruijn.

Met het aantreden van Wiebe Draijer in 2014 begon voor Rabobank een reorganisatietraject dat moest gaan leiden tot een wendbaardere bank, die ook op het gebied van kosten efficiënter zou gaan opereren. De autonomie van lokale banken werd geleidelijk aan ingeperkt en overgeheveld naar de Croeselaan in Utrecht. Zo kan de bank sneller nieuw beleid maken en inspelen op een veranderende wereld, was de gedachte. Tegelijkertijd bestond de doelstelling om een coöperatief karakter te behouden. 

In de afgelopen jaren zijn al diverse lokale Rabobanken met elkaar gefuseerd, waardoor het aantal vertegenwoordigingen rap minder is geworden. Zo smolten drie Brabantse banken samen tot Rabobank Regio Eindhoven en ontstond in Noord-Holland Rabobank Haarlem-IJmond. Nu is het de beurt aan de vertegenwoordigingen Venlo e.o. en Horst Venray. Zij gaan per 1 juli verder als Rabobank Noord-Limburg.

Het directieteam van de nieuwe fusiebank wordt gevormd door directievoorzitter Addy Lutgenau en directeur Bedrijven Edwin de Bruijn. “De samenvoeging is een intensief traject geweest waarbij we continu in gesprek zijn geweest met onze medewerkers, Raad van Commissarissen, ledenraadsleden en leden van beide banken. Ik ben blij dat onze ledenraden – met input van de leden van beide banken – voor deze samenvoeging hebben gestemd. De samenvoeging zorgt ervoor dat wij als banken onze krachten kunnen bundelen”, aldus Lutgenau.