Top 20 belangrijkste banken in Mergers & Acquisitions

07 mei 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Rabobank is de grootste Mid-Market M&A adviseur in de Benelux. Dit blijkt uit de meest recente ‘Mid-Market M&A Review of Financial Advisors’ ranking van Thomson Reuters voor de Benelux. Samen met ondermeer RBS, ING en ABN AMRO is de bankensector rijkelijk vertegenwoordigd in de top-20 van belangrijkste fusie en overname specialisten. In de wereldwijde top-50 ranking, is Rabobank de hoogst genoteerde Nederlandse bank.

Mid-market deals - Benelux
In het eerste kwartaal van 2014 werden in totaal 278 deals gesloten, aldus Thomson Reuters. Dat zijn 73 deals minder dan hetzelfde kwartaal van afgelopen jaar, een daling van ongeveer 20%. Ook de totale waarde van transacties slonk met één vijfde, van €4,49 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar naar €3,73 miljard nu. De meeste transacties werden uitgevoerd in de sector vastgoed, gevolg door financiële dienstverlening, materialen en zorg, samen goed voor 69,8% van de markt.

Grootste mid-market MA adviseurs Benelux

Rabobank op #1 in Benelux
De Benelux top-20 ranking wordt gedomineerd door de zakenbank takken van banken zoals het Nederlandse Rabobank, die de eerste plek wist te behalen met in totaal 12 binnengesleepte deals. Rabobank wordt gevolgd door diverse overige grootbanken – RBS (#3 met 6 deals), ING (#6 met 4 deals), en ABN AMRO (#10 met 3 deals). Naast grootbanken staan in de ranking ook diverse adviesbureaus vermeld. Met name zakelijke dienstverleners PwC en KPMG met respectievelijk 7 en 5 deals staan hoog in de dealmakers lijst.

Mid-market deals - Wereldwijd
Thomson Reuters nam ook de wereldwijde M&A markt onder de loep. In de top-50 ranking voert Big 4 organisatie PwC de lijst aan met 96 deals. De eerste grootbank in de lijst is Goldman Sachs (#3 met 52 deals). In Q1 2014 werden wereldwijd in totaal 8,264 market transacties geregistreerd door Thomson Reuters, 761 deals minder dan in hetzelfde kwartaal van het afgelopen jaar. Doordat de gemiddelde waarde van transacties is toegenomen steeg de omvang van de markt van circa $161 miljard naar $166 miljard. De meeste deals werden gesloten in Noord-Amerika, gevolgd door Azië en Europa.

Top 20 mid market MA adviseurs ter wereld

Rabobank
Ook in de wereldwijde ranking is Rabobank de hoogst genoteerde Nederlandse bank, gevolgd door ABN AMRO.