NIBC stelt uitkering dividend uit

01 april 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Zakenbank NIBC stelt uitkering van dividend voorlopig uit, tot in elk geval 1 oktober. Daarmee volgt ook NIBC de aanbevelingen van de ECB, die eind vorige week opriep tot uitstel van de winstuitkering voor aandeelhouders. 

Aan het begin van de week kondigden ABN AMRO, ING en Rabobank aan om voorlopig geen dividend uit te keren. Daarmee voldeden zij aan de oproep van Frankfurt om alle middelen momenteel in te zitten voor het welzijn van de economie. Enkele dagen later geeft zakenbank NIBC aan dezelfde weg te bewandelen als de drie grootbanken. 

De beslissing van NIBC geldt tot in elk geval 1 oktober. Goed om te weten is dat de leiding het specifiek heeft over uitstel. Het dividendvoornemen blijft in principe bestaan zoals het was opgesteld, maar de uitbetaling zal pas plaatsvinden in de tweede helft van 2020. Met de datum van 1 oktober in het achterhoofd is het vierde kwartaal een nauwkeuriger omschrijving dan tweede helft. Echter is ook dat niet zeker, het bestuur houdt zich namelijk voor om af te wijken van deze verwachting als blijkt dat de maatregelen om het coronavirus in te perken langer gaan duren. 

In de berichtgeving stelt NIBC klanten en beleggers gerust. De bank geeft aan dat het beschikt over ruime kapitaalbuffers om deze lastige tijd goed door te komen. Buffers die in eigen woorden ‘significant’ boven de wettelijke vereisten uitkomen. Net als andere banken biedt ook NIBC financiële ademruimte aan klanten, in de vorm van drie maanden pauze voor het betalen van aflossing en rente op hypotheken. Met betrekking tot grote bedrijven bedient NIBC zich van maatwerk en kijkt de bank per geval wat nodig is.