Jan van Nieuwenhuizen vertrekt als bestuurder bij Rabobank

11 maart 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank neemt deze zomer afscheid van groepsdirectielid Jan van Nieuwenhuizen (1961). Van Nieuwenhuizen is binnen Rabobank eindverantwoordelijk voor het wholesale-gedeelte en voor commercieel vastgoed. Wat Van Nieuwenhuizen hierna exact gaat doen is nog ongewis. 

Van Nieuwenhuizen heeft er deze zomer al een carrière van 35 jaar opzitten in het nationale en internationale bankwezen. De van huis uit bedrijfseconoom begon zijn loopbaan in 1986 als vice-president bij JP Morgan in Amsterdam en Londen, een begin dat weinigen gegeven is. Na managementfuncties bij Morgan Stanley en bij het Nederlandse NIBC maakte hij in 2009 de stap naar Rabobank. Na vijf jaar management bij Rabobank International Wholesale trad hij in 2014 toe tot de groepsdirectie, zoals de raad van bestuur bij Rabobank heet. 

Gisteren kondigde Van Nieuwenhuizen zijn vertrek aan, dat volgens het persbericht deze zomer gepland staat. Het is nog niet duidelijk wat hij na de zomer gaat doen, in elk geval nog niet met pensioen zo lijkt het. Van Nieuwenhuizen: “Het is een mooi moment om te gaan ervaren op welke wijze ik mijn kennis en inzicht ga aanwenden in de volgende fase van mijn carrière. Ik kijk terug op tien mooie en indrukwekkende jaren bij Rabobank, waar ik met overtuiging heb mogen bijdragen aan het realiseren van onze missie Growing a better world together.”

Voorbeeld aan nemen

Zowel vanuit de groepsdirectie als vanuit de raad van commissarissen komen woorden van dank en waardering voor Van Nieuwenhuizen. Wiebe Draijer: “We zien Jan met spijt vertrekken. Een prudent bankier en een fijn mens met een goed moreel kompas. Ik ga er van uit dat we Jan in andere gremia met plezier tegenkomen, al was het maar omdat zijn persoonlijke missie en die van onze coöperatieve Rabobank overeenkomen.” Voorzitter van de rvc Ron Teerlink vult aan: “Zijn bescheidenheid is zoals het een bankier betaamt en daar mag iedereen een voorbeeld aan nemen.”