Investeerder Blackstone wil NIBC overnemen

17 februari 2020 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Amerikaanse investeerder Blackstone heeft aangegeven NIBC Bank te willen overnemen. De Haagse partij lijkt niet onwelwillend tegen een overname te staan, men meldt dat de onderhandelingen in gevorderd stadium zijn. Grootaandeelhouder J.C. Flowers en Reggeborgh – goed voor ongeveer 75% van de aandelen – hebben de intentie hun aandelen van de hand te doen.

Investeringsgroep Blackstone is bereid om €9,85 per aandeel te betalen, goed voor een totaalbod van zo’n €1,5 miljard, in contanten te betalen. NIBC meldt het nieuws reeds op zijn eigen website, onder de verplichting van de EU Verordening marktmisbruik. Deze moet voorkomen dat voorwetenschap – zoals een actueel overnamebod – niet alleen bekend is bij betrokkenen.  

NIBC is vooral actief in de zakelijke markt, maar via NIBC Direct richten zij zich ook direct op consumenten. De onderneming telt naar eigen zeggen zo’n 600 middelgrote ondernemingen en ruim 400.000 particulieren als klant. De bank kent momenteel vestigingen Den Haag, Amsterdam, Frankfurt, Londen en Brussel, wat geografisch overeenkomt met de kernmarkten. 

NIBC haast zich erbij te vermelden dat van een akkoord nog geen sprake is. “Er kunnen geen zekerheden worden gegeven dat een transactie zal plaatsvinden als gevolg van deze gesprekken en onderhandelingen. Verdere aankondigingen zullen worden gemaakt wanneer vereist”, meldt de bank.k