Voormalig Rabobank executive Han Dieperink duikt private equity in

07 februari 2020 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Han Dieperink verbindt zich als Senior Advisor aan investeringsmaatschappij BB Capital Investments. De onderneming heeft zich ten doel gesteld de private equity-sector inzichtelijker te maken en vermogende particulieren zodoende een nieuwe beleggingsmogelijkheid te bieden. Hiertoe richt BB Capital onder meer een digitale kennisbibliotheek op.

Om het fenomeen private equity hangt nu en dan een zweem van mysterie en onduidelijkheid, in elk geval onder het grote publiek. Dat komt wellicht door de soms moeilijk te bevatten geldstromen die erin omgaan. Wereldwijd hebben investeringsmaatschappijen meer dan $4 biljoen aan private equity vermogen onder beheer, ofwel $4.000 miljard. Voor mensen in de financiële sector ligt het allemaal wel wat genuanceerder. De Nederlandse private equity-sector mag bovendien gerust volwassen worden genoemd. “Private Equity is al tientallen jaren een gewaardeerde beleggingscategorie met een relatief hoog rendement”, aldus Susan van Koeveringe, CEO van BB Capital. 

Er zijn echter ook nog wel verbeteringen mogelijk, volgens Van Koeveringe vooral op het vlak van informatievoorziening. Ze wijst naar onder meer de adviesbranche, de juridische sector en de financiële sector, waar goede digitale kennisvoorziening redelijk vanzelfsprekend is. Van Koeveringe: “In private equity is er nog sprake van een hiaat in kennisvoorziening, waardoor de beleggingscategorie gesloten blijft voor particuliere investeerders. BB Capital wil met haar bibliotheek graag een begin maken om die achterstand in te lopen. Private equity producten zijn al lang geen niche meer. Door de juiste informatie beschikbaar te maken, kan iedereen zijn kennis vergroten en met private equity vertrouwd raken.”

Inzicht bieden

Voor het uitbouwen van die schatkist vol kennis heeft BB Capital voormalig Rabobank executive Han Dieperink aangetrokken. Dieperink was vele jaren lang Chief Investment Officer bij de oranjeblauwe bank en vertrok begin 2019. “Ik ga BB Capital en haar cliënten inzicht bieden over de rol die private equity in een beleggingsportefeuille kan spelen. Daarnaast zal ik met enige regelmaat economische, sociale en politieke trends analyseren die van invloed zijn op de financiële markten”, aldus Dieperink. Een klein opmerkelijk feit is dat Dieperink bij zijn afscheid bij Rabobank meldde dat hij na tien jaar Utrecht weer naar Amsterdam wilde. Kennelijk was de aantrekkingskracht van BB Capital groot genoeg om hem te verleiden naar Den Haag te komen.