Rabobank organiseert cursus ‘Bereik meer met je geld’

31 oktober 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Verspreid over heel Nederland organiseert Rabobank lokale workshops met het thema ‘Bereik meer met je geld’. De bank nodigt consumenten uit om langs te komen en hun financiële plannen voor de toekomst tegen het licht te houden. Tijdens de informatieavonden kunnen ze hierover in gesprek met adviseurs van Rabobank.

Sparen voor later, het is één van die mooie strevens die mensen hebben, maar waar altijd wel iets tussen lijkt te komen. De toekomstplannen die men heeft veranderen doorgaans echter niet. Bijvoorbeeld iets eerder stoppen met werken, vervroegd aflossen op de hypotheek of een camper kopen en dertien maanden per jaar op reis gaan. In plaats van sparen kan beleggen een goed idee zijn. Maar is dat inderdaad verstandig en hoe daarmee te beginnen? Consumenten met dat soort vragen kunnen aanwippen op informatieavonden van de Rabobank.

De informatieavonden zijn verspreid over het hele land bij lokale Rabobanken, van Den Helder tot Heerlen en van Terneuzen tot Groningen. Tijdens ‘Bereik meer met je geld’ krijgen de deelnemers in anderhalf uur tijd nieuwe inzichten in het opbouwen van grotere bedragen voor de toekomst. De avonden zijn bovendien kosteloos en vrijblijvend, zo benadrukt de bank. 

Welke onderwerpen worden zoal aangesneden? Sparen voor later klinkt eenvoudig, maar de praktijk is vaak weerbarstig. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet hoe beleggen werkt, ze overschatten de risico’s of denken dat beleggen alleen is weggelegd voor mensen die toch al vermogend zijn. De avonden beginnen met ontvangst en inloop, waarna de workshop begint. Nadien is er nog gelegenheid voor het informeel stellen van vragen. Ruwweg duren de avonden van 18.30 tot 21.30, al kunnen er kleine verschillen bestaan tussen de lokale vestigingen.