Rob van Veldhuizen nieuwe global head Corporate Finance bij ING

13 september 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ING benoemt Rob van Veldhuizen als nieuwe eindverantwoordelijke van Corporate Finance bij het zakelijk smaldeel Wholesale Banking. Van Veldhuizen was de afgelopen twee jaar al hoofd van Corporate Finance Benelux en schuift zodoende door naar de positie van global head. 

De Corporate Finance afdeling van ING Wholesale Banking houdt zich bezig met advies bij fusies en overnames (M&A) en kapitaalmarkttransacties voor grote bedrijven. In Europa is ING wat dat betreft goed vertegenwoordigd, maar buiten het continent is nog voldoende groei mogelijk. Daar moet Rob van Veldhuizen mede voor gaan zorgen. Hij schuift door van de post Corporate Finance Benelux naar global head Corporate Finance.

Van Veldhuizen heeft een uitgebreide staat van dienst opgebouwd binnen de M&A-wereld, waarin hij ondertussen al ruim twintig jaar actief is. Saillant genoeg begon hij zijn carrière bij concurrent ABN AMRO waar hij na enkele jaren als associate ruim acht jaar één van de leidende figuren was bij de afdeling Corporate Finance Power & Utilities. In 2008 maakte hij de overstap naar ING, waar hij als managing director aan de slag ging. In 2017 werd hij hoofd Corporate Finance M&A NL, gevolgd door hoofd Corporate Finance Benelux. De volgende stap laat zich dan eigenlijk al raden, inderdaad naar de post global head Corporate Finance. 

Door de markt en collega's gerespecteerd

“Rob van Veldhuizen heeft een zeer sterk trackrecord opgebouwd en is een door de markt en collega’s gerespecteerde corporate finance-adviseur”, zegt Amin Mansour, global head of Strategic Products bij ING Wholesale Banking. “Van Veldhuizen heeft de leidende positie van ING in de Benelux verder weten uit te bouwen. Op het gebied van corporate finance is ING in Europa goed gepositioneerd en we hebben de ambitie om ons internationale netwerk in Azië en de Verenigde Staten van daaruit nog verder te versterken. Met Rob van Veldhuizen aan het roer heb ik er het volste vertrouwen in dat we onze rol als adviseur voor strategische M&A-vraagstukken nog meer op de kaart kunnen zetten.”