BNP Paribas neemt administratie Pensioenfonds PostNL over

10 september 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNP Paribas Securities Services wordt met ingang van 2020 verantwoordelijk voor onder meer de administratie en uitvoering van het Pensioenfonds PostNL. Volgens een vertegenwoordiger van het pensioenfonds krijgt het met BNP Paribas een stabiele wereldspeler mét een Nederlands team als ondersteuning.

De Stichting Pensioenfonds PostNL beheert en administreert alle pensioenactiviteiten voor zij die voor PostNL werken of gewerkt hebben. Met een beheerd vermogen van €8,6 miljard is het één van de middelgrote pensioenfondsen in Nederland. In tegenstelling tot veel andere pensioenfondsen zit het met de dekkingsgraad vooralsnog wel snor. Eind juni 2019 bedroeg de dan actuele dekkingsgraad 110,1%. Hoewel de dekkingsgraad onder druk staat zit deze nog zeker niet onder de zorgwekkende barrière van 100%. 

BNP Paribas neemt administratie Pensioenfonds PostNL over

In deze onzekere tijden voor pensioenfondsen zocht de organisatie naar een nieuwe bewaarder. Daarvoor kwam het uit bij BNP Paribas Securities Services. René van de Kieft van Pensioenfonds PostNL legt uit waarom: “In de zoektocht naar een nieuwe custodian zijn we uitgekomen op BNP Paribas Securities Services, een stabiele, wereldwijde speler met een solide infrastructuur. Met een Nederlands team dat ook echt gehoor heeft gegeven aan onze specifieke wensen voor de invulling van het mandaat. Dat geeft ons vertrouwen in BNP Paribas Securities Services. Het transitieproces dat de komende maanden plaatsvindt is natuurlijk spannend, maar als bestuur zullen we er dicht bovenop zitten om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Groei in Nederlandse institutionele markt

Het BNP Paribas-smaldeel wordt in totaal verantwoordelijk voor de bewaarneming van de beleggingen, het voeren van de beleggingsadministratie, het toetsen van de beleggingsrichtlijnen, het verzorgen van de toezichthouderrapportages en het vervaardigen van de performancemeting en risicorapportages. 

Voor BNP Paribas is het verwerven van Pensioenfonds PostNL een stap richting het zijn van een toonaangevende speler binnen de Nederlandse institutionele markt. “We zijn verheugd om Pensioenfonds PostNL als klant te verwelkomen”, aldus Mark Schilstra, Head of the Netherlands and Nordics bij BNP Paribas Securities Services. Hij vervolgt: “Dit mandaat onderstreept onze sterke groei in de Nederlandse institutionele markt en ons vermogen om operationele innovatie en servicekwaliteit te leveren aan grote institutionele beleggers. We zien uit naar een lange termijn samenwerking met Pensioenfonds PostNL.”