Gert Hans Berghuis nieuwe Lead Innovation Factory bij Rabobank

29 augustus 2019 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank verwelkomt met ingang van aanstaande september Gert Hans Berghuis als nieuwe hoofdverantwoordelijke voor de Innovation Factory. Berghuis komt over van digitaal ontwerpbureau Fabrique, waaraan hij als partner verbonden was. 

De uitdrukking ‘stilstand is achteruitgang’ is nogal een uitgebeend cliché, maar juist daarom o zo waar. Zeker in de financiële wereld. Bedrijven die niet innoveren lopen het risico om een achterstand op te lopen die niet meer goed te maken valt. Met Gert Hans Berghuis kiest Rabobank voor de vlucht naar voren. Hij is aangetrokken als nieuwe Lead Innovation Factory bij de coöperatieve bank.

Gert Hans Berghuis, Lead Innovation Factory bij Rabobank

Berghuis was vele jaren actief voor Fabrique, een adviesbureau op het gebied van digitaal ontwerpen. Daarbij kan gedacht worden aan branding en digitale innovatie voor allerhande partijen, van banken tot online winkels. Berghuis was tien jaar lang CEO van Fabrique en was de laatste drie jaar in dienst als Innovation Consultant. Sinds 1998 is hij partner geweest van het adviesbureau. Naast zijn dienstverband bij Fabrique is Berghuis ook al enkele jaren actief als docent aan zijn alma mater TU Delft, meer specifiek binnen de faculteit Industrial Design.

Rabobank denkt de kennis en ervaring van Berghuis goed te kunnen gebruiken om op digitaal een rol te kunnen blijven spelen. En ongetwijfeld is er de wens om een voortrekkersrol te verwerven. Bij Fabrique heeft Berghuis in diverse keukens kunnen kijken, ook in de financiële wereld. In het lijstje van bedrijven waarvoor Fabrique projecten heeft uitgevoerd, zijn onder meer ABN AMRO, ING en InsingerGilissen terug te vinden.