Rabo bankieren app wordt steeds meer financiële coach

29 augustus 2019 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rabobank kondigt vernieuwingen aan voor zijn mobiel bankieren app. Meer en meer wordt de app een financiële coach die consumenten grip op hun financiële leven helpt houden, zo meldt de bank. Op korte termijn kunnen Rabo-klanten ook hun rekeningen bij andere banken toevoegen in de Rabo-app, één van de meestgenoemde voordelen van PSD2. De meest in het oog springende wijziging? Een nieuw icoontje. 

Consumenten weten mobiel bankieren apps goed te vinden. Volgens Rabobank wordt de eigen app dagelijks zo’n 2,5 miljoen keer geraadpleegd. Het spreekt voor zich dat zo’n app een stevige fundering nodig heeft om niet te zorgen voor rokende servers aan de Croeselaan. Banken spenderen dan ook vele miljoenen euro’s aan de ontwikkeling van hun mobiel bankieren apps. Die kosten gaan zitten in diverse zaken die het gebruiksgemak bevorderen. Neem bijvoorbeeld beveiliging tegen hackers, snelheid en type en hoeveelheid functionaliteiten. Regelmatig krijgen deze apps een update. Soms is dat een kleine bugfix, soms wat meer ingrijpend zoals nieuwe functionaliteiten. Rabobank brengt de komende weken stap voor stap diverse updates, met zowel nieuwe functionaliteiten als een nieuw jasje.

Rabo bankieren app wordt steeds meer financiële coach

Wat gaat er zoal veranderen? In de eerste plaats het icoontje. Altijd een hachelijk moment voor hen die hun apps op kleur sorteren. Het nieuwe icoontje is hoofdzakelijk wit, met oranje en blauwe accenten. Op de website schrijft de bank dat klanten niet moeten schrikken als ze na het doorvoeren van de update opeens een ander inlogscherm te zien krijgen. Het kleurenpalet wijzigt en de vijf bolletjes om de code in te voeren worden een stukje kleiner. In de app zelf brengt Rabobank het gebruik van icoontjes terug, waardoor het geheel volgens de bank moderner en overzichtelijker wordt. 

Rabobank stelt dat de app nu ongeveer 300 functies telt. Daarbij ligt het er natuurlijk enigszins aan wat beschouwd wordt als functie. Wie even zoekt zal al snel diverse app-vergelijkingen tegenkomen, waarbij de aandacht vaak uitgaat naar belangrijke functies. Het aantal van 300 blijft dan meestal ver buiten bereik. Maar soit, een functie is een functie. 

PSD2

Een belangrijke nieuwe functionaliteit is het toevoegen van een rekening van een andere bank aan de Rabo mobiel bankieren app. Het is één van de meestgebruikte voorbeelden van door PSD2 mogelijk gemaakte innovatie. Zeker voor consumenten die bij twee of meer verschillende banken een rekening hebben lopen - en dat zijn er nogal wat - is dat een welkome vernieuwing. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit ook in omgekeerde richting gaat gebeuren, bijvoorbeeld iemand die vanuit de ING-app een Rabo-rekening toevoegt. 

Sander Viegers, verantwoordelijk voor digital design bij Rabobank: “Samen met klanten van jong tot oud hebben wij gekeken waar het beter, overzichtelijker en makkelijker kan. Met alle nieuwe mogelijkheden en een fris uiterlijk willen wij de nummer 1 app blijven bieden voor grip op al je geldzaken. Uiteraard met de vertrouwde kwaliteit die mensen van Rabobank verwachten.”