AFM verwelkomt David Voetelink als nieuw lid raad van toezicht

19 juli 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

David Voetelink is toegetreden als lid van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij werd deze week formeel benoemd door minister van Financiën Wopke Hoekstra, voor een periode van vier jaar. Gelijktijdig is Rob Becker vertrokken als toezichthouder, nadat hij zich niet beschikbaar had gesteld voor een tweede termijn. 

Enkele persoonlijke wijzigingen in de top van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De termijn van zittend lid van de raad van toezicht Rob Becker liep deze week af. Hij had reeds aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn. In plaats van Becker verwelkomt de toezichthouder David Voetelink als nieuw lid van de raad van toezicht. Minister Hoekstra van Financiën heeft Voetelink deze week formeel benoemd.

De achtergrond van Voetelink speelt zich vooral af op het snijvlak van bestuur en gezondheidszorg. Hij was jarenlang in dienst van advies- en accountantskantoor KPMG, meer specifiek bij KMPG Healthcare. Hier was hij onder meer voorzitter en partner. Sinds 2013 is Voetelink vice-voorzitter en financieel directeur van het Erasmus MC in Rotterdam. 

Voorzitter van de raad van toezicht is Martin van Rijn, oud-staatssecretaris van Volksgezondheid onder het vorige kabinet. Van Rijn ziet Voetelink graag komen. “David Voetelink is econoom, kent de accountantswereld en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Vanuit zijn diverse functies brengt hij grote financiële kennis mee, evenals ervaring met de accountantssector en andere relevante werkterreinen van de AFM. We kijken uit naar zijn inbreng in onze raad en zien hem als een uitstekende kandidaat voor de auditcommissie.”

Naast het verwelkomen van Voetelink richt Van Rijn zich ook nog tot de vertrokken Becker. Van Rijn: “Mede namens het bestuur van de AFM zijn wij Rob zeer erkentelijk voor zijn grote inzet in de rvt. Met veel toewijding en bevlogenheid heeft Rob een belangrijke bijdrage geleverd aan de raad van toezicht. Hij heeft onder meer werkzaamheden verricht in de auditcommissie en was vicevoorzitter. Zijn scherpe en kritische analyse en zijn kennis op het gebied van strategie, risicomanagement en de financiële sector zijn van grote toegevoegde waarde geweest.”