Mirjam Verhoeven benoemd tot COO van de Volksbank

14 mei 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Volksbank heeft CIO en Directeur Innovatie Mirjam Verhoeven benoemd tot Chief Operating Officer (COO). Als onderdeel van de directie en vanuit haar nieuwe functie wordt Verhoeven verantwoordelijk voor onder meer de service centers, IT & Change en het facilitair bedrijf.

Mirjam Verhoeven is al sinds 2002 in dienst bij de Volksbank en statutaire voorloper SNS Bank*. Ze is inmiddels bijna vier jaar werkzaam als chief information officer (CIO) en bijna twee jaar als directeur innovatie. In die hoedanigheid is ze verantwoordelijk voor het IT & Change-beleid en het vormgeven van de strategie van de Volksbank (en de onderliggende merken ASN Bank, BLG WonenRegioBank en SNS, red.) op het gebied van innovatie en de toepassing van technologie. Voordat ze zich in 2002 aansloot bij SNS was Verhoeven werkzaam als consultant bij KPMG Consulting, met een focus op IT. Ze begon haar carrière bij Capgemini als ICT-consultant, nadat ze haar studies Information Management aan de Universiteit van Tilburg en Industrial Engineering aan de TU Eindhoven had afgerond.

De kersverse COO neemt de plaats in van Alexander Baas, die reeds per 1 januari van dit jaar is teruggetreden uit de directie, om zich volledig te richten op de functie van directeur Klant, Betalen en Sparen bij de bank. Met de benoeming van Verhoeven bestaat de directie van de Volksbank nu uit Maurice Oostendorp (CEO), Annemiek van Melick (CFO), Jeroen Dijst (CRO), Marinka van der Meer (CCO) en Mirjam Verhoeven (COO).

Mirjam Verhoeven benoemd tot COO van de VolksbankIn haar nieuwe functie wordt Verhoeven, die twee jaar geleden in het kader van de ‘Inspiring Fifty’ nog werd uitgeroepen tot een van de meest inspirerende vrouwelijke ondernemers in het technologiedomein, verantwoordelijk voor onder meer de service centers, IT & Change en het facilitair bedrijf.

Eerder al toonde directievoorzitter Oostendorp zich enthousiast over de benoeming van Verhoeven binnen de directie: “Ik ben opgetogen dat we met Mirjam Verhoeven een interne opvolger van Alexander Baas hebben gevonden voor de functie van COO. Ik heb er alle vertrouwen in dat Mirjam haar nieuwe rol als COO goed gaat vervullen.”

De raad van commissarissen maakte haar voorgenomen benoeming reeds vorig jaar bekend. De aandeelhouder, toezichthouders en de Ondernemingsraad hebben haar benoeming nu goedgekeurd.

* In het najaar van 2016 ging SNS Bank verder onder de nieuwe naam de Volksbank.