Gert-Jan Meppelink stopt als bestuurder bij ABN AMRO

04 april 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Chief Transformation & HR Officer Gert-Jan Meppelink treedt per 1 augustus terug als bestuurder bij ABN AMRO. Reden voor het gezamenlijke besluit is een verschuiving van portefeuilles binnen het Executive Committee, één van de twee lagen van de topstructuur van de bank. Hij blijft na zijn aftreden nog enige maanden als adviseur alvorens hij de bank definitief verlaat.

Ruim twee jaar voerde ABN AMRO een tamelijk grondige reorganisatie door binnen de top van de bank. Gert-Jan Meppelink speelde in de afgelopen twee jaar een voorname rol in die transformatie. Binnen de bank beheert hij de portefeuille HR, Transformation & Communications, wat intern afgekort wordt tot HTC. Met het goeddeels voltooien van de transformatie verdwijnt de T binnen HTC wat naar de achtergrond en komt de nadruk meer op HR te liggen.

De bank geeft - terecht - aan dat de juiste medewerkers cruciaal zijn in het verwezenlijken van de nieuwe strategie. HR blijft dan ook een positie binnen het Executive Committee. Daarbij is het voornemen om de CEO verantwoordelijk te maken voor Brand, Marketing & Communications.

Gert-Jan Meppelink stopt als bestuurder bij ABN AMRO

Kees van Dijkhuizen, CEO: "Ik wil graag mijn grote waardering en erkentelijkheid uitspreken voor Gert-Jan Meppelink vanwege zijn visie en zijn drive en in het bijzonder voor zijn significante bijdrage gedurende de afgelopen jaren van transformatie. Het was zeer plezierig om met Gert-Jan samen te werken en ik wens hem alle succes voor de toekomst."

Trots op bijdrage

Meppelink vertrekt niet direct op 1 augustus. Tot het einde van het jaar blijft nog aan als adviseur en de bedoeling is dat hij op 1 juli 2020 de bank zal verlaten. "De bank staat er goed voor en heeft met een succesvolle introductie van de aangescherpte strategie en een purpose-gedreven organisatie een goede positionering”, zegt Meppelink.  “Ik ben trots op de ontwikkeling die ABN AMRO de afgelopen jaren heeft gemaakt en de bijdrage die ik daaraan tot nu toe heb mogen leveren."