DNB-bestuurder Bos treedt toe tot bestuur SASB Foundation

18 februari 2019 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Directielid Else Bos van De Nederlandsche Bank treedt toe tot het bestuur van de Sustainable Accounting Standards Board (SASB) Foundation. Deze internationale organisatie houdt zich bezig met het opstellen van richtlijnen voor boekhouden op het gebied van duurzaamheid.

Else Bos is sinds juli 2018 directielid bij DNB en als zodanig eindverantwoordelijk voor toezichtbeleid en het toezicht op verzekeraars en op pensioenfondsen. Met name voor die laatste post brengt Bos veel ervaring mee, gezien ze van 2002 tot 2017 verschillende leidinggevende functies had bij pensioenuitvoerder PGGM uit Zeist. Haar laatste vier werkzame jaren voor PGGM was zij in dienst als CEO. Naast haar huidige post als directielid bij DNB treedt Bos nu toe tot het bestuur van de Sustainable Accounting Standards Board (SASB) Foundation.

DNB-bestuurder Bos treedt toe tot bestuur SASB Foundation

Niet iedereen zal exact op de hoogte zijn van wat de SASB Foundation doet. De organisatie stelt richtlijnen op voor boekhouden op het gebied van duurzaamheid. Die richtlijnen worden opgesteld op basis van ervaringsgedreven onderzoek en nauw overleg met belanghebbenden uit de industrie. De standaarden zijn bedoeld om zaken vast te stellen die impact kunnen hebben op financiële prestaties. Volgens Bos is de SASB Foundation van groot belang voor de rapportage van bedrijven over duurzaamheidsdoelstellingen. Volgens Bos is het juist nu een “cruciale tijd” daarvoor.

Niet de enige

Binnen het bestuur van DNB is Bos niet de enige met een dergelijke nevenfunctie. Sinds eind vorig jaar is bestuursvoorzitter Klaas Knot benoemd tot vice-voorzitter van de Financial Stability Board, waar hij zich naar eigen zeggen hard maakt voor de richting die Europa de laatste jaren is ingeslagen op het gebied van regulering voor de financiële sector. Collega Frank Elderson is onder meer voorzitter van de FEC-raad, die tot doel heeft het versterken van de integriteit van de financiële sector. Ook de andere bestuursleden Job Swank (o.a. Kroonlid SER) en Nicole Stolk (o.a. bestuurslid VUmc Cancer Center Amsterdam) hebben zo hun nevenfuncties.