Triodos Bank moderniseert mobiel bankieren app

03 januari 2019 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kort na de lancering van een nieuwe website heeft Triodos Bank ook de eigen mobiel bankieren app een nieuw jasje gegeven. Of eigenlijk iets meer dan dat, want klanten kunnen ook gebruik maken van meer en nieuwe functionaliteiten. Inclusief een noviteit in de vorm van een landkaart waarop klanten kunnen zien in welke projecten dichtbij hun geld geïnvesteerd wordt.

Triodos Bank is stevig bezig op het vlak van digitale transformatie. Begin november lanceerde de bank uit Zeist een nieuwe website. De motivatie voor een nieuwe website was tweeledig. In de eerste plaats meer gebruiksgemak, onmisbaar in een tijd waarin grote online platformen steeds weer nieuwe niveaus weten te bereiken. In de tweede plaats bood het meer mogelijkheden om de boodschap over duurzaam bankieren beter onder het voetlicht te brengen. Na de website volgde ook de mobiel bankieren app.

Uitbreiding functionaliteiten

De mobiel bankieren app kon ook wel een opfrissing gebruiken. In een onderzoek van Banken.nl naar het aantal functionaliteiten van mobiel bankieren apps bleek dat er op dat vlak nog winst te behalen viel. Inmiddels heeft een nieuwe versie van de app het levenslicht gezien en is het aantal functionaliteiten inderdaad verder uitgebreid. De update lijkt een schot in de roos, volgens Triodos Bank worden de vernieuwingen namelijk erg goed ontvangen.

Triodos Bank moderniseert mobiel bankieren app

Het eerste dat consumenten zal opvallen is de nieuwe interface van de app, met een nieuwe navigatiestructuur. Gebruiksgemak is daarbij leidend, immers de smartphone is in het algemeen hard op weg het meest populaire kanaal voor bankieren te worden. Een belangrijke ontwikkeling is dat klanten geen identifier meer nodig hebben voor overschrijvingen, in elk geval tot €1.000. Daarbij is de inlogprocedure onder handen genomen. Konden klanten voorheen alleen inloggen met een code, nu behoren vingerafdruk en gezichtsherkenning ook tot de mogelijkheden. Kleine kanttekening daarbij is wel dat dit voorlopig alleen voor iOS-gebruikers is, Android volgt later. Uiteraard speelt ook het model telefoon een rol, het ene model biedt bijvoorbeeld wel Face ID, het andere niet.

Landkaart met ondersteunde projecten

De nieuwe functionaliteiten bij Triodos zijn ongetwijfeld welkom voor bestaande klanten. Klanten die ook een rekening bij een andere bank hebben zullen echter niet van hun stoel vallen van functionaliteiten als betalen zonder identifier of een betaling bevestigen met vingerafdruk. Maar het is goed dat Triodos meegaat in de vaart der volkeren en daarbij ook een noviteit in de app integreert. Via een landkaart kunnen consumenten zien welke organisaties of projecten in de buurt gesteund worden door de bank. Zo maakt de bank inzichtelijk wat er gebeurt met het geld van klanten, een zorg die bij Triodos-klanten doorgaans meer leeft dan bij klanten van andere banken.