Ex- ING en Delta Lloyd bestuurder Hans van der Noordaa naar Deloitte FSI

05 december 2018 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Financial Services praktijk (FSI) van Deloitte is versterkt met Hans van der Noordaa, die is aangesteld als Senior Advisor. De voormalig bestuurder van ING en Delta Lloyd zal zich in zijn nieuwe  rol onder meer bezighouden met het verder uitbouwen van de relaties op senior executive niveau en Deloitte’s aanwezigheid in de relevante netwerken.

Hans van der Noordaa kan bogen op jarenlange bestuurlijke ervaring binnen het financial services segment. In zijn meest recente rol, vanaf 2015, fungeerde hij als bestuursvoorzitter binnen Delta Lloyd. In zijn eerdere loopbaan werkte hij bijna dertig jaar bij ING, waarvan de laatste twaalf jaar als lid van de Raad van bestuur van ING Groep. In de periode daarvoor was hij CEO ING Retail Banking Benelux en vervulde binnen ING Groep de rol van directeur van de stafafdeling Corporate Communicatie & Strategie. Gedurende zijn tijd bij ING vervulde hij tevens de rol van vice voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), de organisatie die de gemeenschappelijke belangen van banken in ons land behartigt.

In de genoemde rollen heeft Van der Noordaa leiding gegeven aan een groot aantal transformaties en is hij verantwoordelijk geweest voor het oplossen van complexe business en regelgevingsdossiers inclusief intensief contact met een breed scala aan stakeholders, waaronder de regelgevers.  
Ex- ING en Delta Lloyd bestuurder Hans van der Noordaa naar Deloitte FSISinds kort is de ervaren bestuurder een nieuwe uitdaging aangegaan. Hij is als Senior Advisor aangesteld binnen Deloitte Financial Services Industry (FSI). Deze tak binnen adviesorganisatie Deloitte richt zich met zijn diensten in het bijzonder op grote financiële instellingen in Nederland en daarbuiten. In Nederland werkt de praktijk zowel voor banken en verzekeraars, als voor binnen- en buitenlandse vermogensbeheerders, pensioen- en beleggingsfondsen en andere organisaties. 

in zijn nieuwe rol bij Deloitte FSI, zal Van der Noordaa zijn kennis, ervaring en bestuurlijk perspectief inbrengen in projecten, bij  het coachen van klantenteams als ook bij het verder uitbouwen van de relaties op senior executive niveau van het kantoor, en de aanwezigheid van Deloitte in de relevante netwerken. Daarbij zal Van der Noordaa in de volle breedte van de praktijk, dat wil zeggen op het brede snijvlak van banking, insurance en investment management, gaan opereren. Van der Noordaa kijkt uit naar zijn nieuwe rol binnen Deloitte FSI en geeft aan: ”Ik verheug me erg op de samenwerking met de relaties en teams van Deloitte. De eerste indruk die ik heb van de betrokkenheid, kennis en cultuur bij Deloitte spreekt mij bijzonder aan. Ik kijk er naar uit om bij te dragen aan het succes van de Financial Services praktijk.”  

Hans Honig, managing partner FSI, zegt over de versterking met de ervaren bestuurder “De komst van Hans sluit naadloos aan bij onze ambitie om onze zichtbaarheid en impact in de financiële sector te vergroten. We gaan dit doen door in voor de sector belangrijke thema’s een leidende rol te nemen in het debat,  met concrete oplossingen te komen en ons netwerk op topniveau verder te versterken. Hans heeft een belangrijke rol in het verder realiseren van deze ambitie”.