Nieuwe directeuren voor Rabobank International

03 april 2014 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

In de omslag naar een nieuw Rabobank International heeft de bank twee nieuwe directeuren aangesteld.

Fred van Heyningen directeur food en agri

Fred van Heyningen (52) is met ingang van juli 2014 directeur food en agri international bij de Rabobank. Van Heyningen wordt verantwoordelijk voor het realiseren van de ambities van de bank om wereldwijd leidend te zijn in bancaire dienstverlening in de food- en agrisector. Van Heyningen is momenteel directievoorzitter van Rabobank Westland. Met zijn kennis en ervaring opgedaan in dit internationaal georiënteerde glastuinbouwgebied is hij, volgens het bestuur van de bank, bij uitstek geschikt om deze nieuwe rol te vervullen.

Directievoorzitter Rabobank Westland

Van Heyningen begon zijn loopbaan bij de Rabobank in 1987. In 1996 heeft hij de bank kort verlaten om in 1999 terug te keren als directeur Bedrijven van Rabobank Midden-Westland. In 2001 werd hij directievoorzitter bij deze bank, welke in 2004 fuseerde tot Rabobank Westland, één van de grootste lokale banken binnen de Rabobank. Van Heyningen heeft in zijn rol als directievoorzitter een belangrijke rol vervuld in het fusieproces. Hij heeft onder meer bijgedragen aan de modernisering van de glastuinbouw en aan innovatie binnen de agrisector.

Fred van Heyningen - Coert Beerman

Nevenfuncties in de internationale food en agri business

Daarnaast bekleedt hij diverse nevenfuncties, waaronder bestuurslid bij Greenport Holland en bestuurslid van VNO-NCW Westland. Van Heyningen is tevens commissaris van Rabobank N.A. in Californië. In die rol heeft hij kennis en ervaring opgedaan met de internationale food- en agrisector die per regio kunnen verschillen qua omvang, klantbehoefte en wet- en regelgeving. Van Heyningen heeft een stevig netwerk zowel in de agrarische sector als in de Westlandse samenleving. Hij maakt tevens deel uit van de Commissie Economie en Innovatie van de VVD. Van Heyningen zal rapporteren aan Berry Marttin, lid raad van bestuur Rabobank.

Coert Beerman directeur Nederland en Afrika

Coert Beerman (58) is met ingang van juli 2014 directeur van Nederland en Afrika bij het internationale bankbedrijf van Rabobank. Hij krijgt de verantwoordelijkheid voor alle wholesale activiteiten in Nederland en Afrika. Beerman is momenteel directievoorzitter van Rabobank Rotterdam. In de afgelopen periode was hij tevens programmavoorzitter Visie 2016, een klantenprogramma waarmee Rabobank inspeelt op de veranderende klantwensen en zich klaar maakt voor de toekomst. Vanwege zijn ervaring met de corporate markt en internationaal georiënteerde bedrijven in de Rotterdamse regio is Beerman, volgens het bestuur van de bank, bij uitstek geschikt voor deze nieuwe rol.

Bestuursvoorzitter Rabobank Rotterdam

Beerman begon zijn loopbaan bij de Rabobank in 1983 als senior accountmanager bij Rabobank Schiedam-Vlaardingen. Bij Rabobank Wateringen-Kwintsheul was hij directeur Commerciële Zaken van 1987 tot 1991. Daarna vervulde hij de rol van directievoorzitter bij diverse lokale banken. Sinds 2004 is Beerman directievoorzitter bij Rabobank Rotterdam, één van de grootste lokale Rabobanken. In deze functies heeft Beerman te maken gehad met de grote verscheidenheid in financiële dienstverlening aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Als directievoorzitter van Rabobank Rotterdam heeft hij bijgedragen aan een sterke groei van de bank in alle marktsegmenten. Daarnaast heeft  Beerman in deze periode de betrokkenheid van de bank bij de lokale samenleving versterkt.

Nevenfuncties

Beerman heeft altijd actief deelgenomen aan netwerken en commissies binnen en buiten de bank. Op dit moment is hij nog commissaris bij De Efteling, lid van de Commissie Publiek Belang bij Baker Tilly Berk en voorzitter van de Stichting Vriendenfonds Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam. Coert Beerman zal rapporteren aan Jan van Nieuwenhuizen, lid raad van bestuur Rabobank.