BNG Bank lanceert Digipas App voor mobiel bankieren

01 oktober 2018 Banken.nl 1 min. leestijd

BNG Bank heeft de Digipass App gelanceerd. Met de nieuwe app kunnen bankklanten via hun iOS- of Android apparaat veilig inloggen en betalingsopdrachten digitaal ondertekenen in BNG Betalingsverkeer, de online betaalomgeving van de bank.

Sinds begin 2016 wordt voor het inloggen in BNG Betalingsverkeer gebruik gemaakt van de Digipass. Naast dit hardware token kan nu ook gebruik worden gemaakt van een software token op een mobiel apparaat. Dit nieuwe token, genaamd "Digipass App" is functioneel gelijk aan de gewone Digipass: de app genereert unieke codes om in te loggen in BNG Betalingsverkeer en codes voor het bevestigen van transacties.

Beschikbaar voor IOS en Android

Klanten kunnen vanaf nu de Digipass App downloaden vanuit de app stores voor smartphones en tablets met het besturingssysteem IOS (vanaf 7.1) en Android (vanaf 4.0). De app is niet beschikbaar voor de Windows Phone.

Het gebruik van de camera is nodig om kleurcodes die in BNG Betalingsverkeer verschijnen te kunnen scannen. BNG garandeert de veiligheid van de nieuwe app, die door externe securityspecialisten uitgebreid is getest en veilig is bevonden.

BNG Bank lanceert Digipas App voor mobiel bankieren

De klantbeheerder van BNG Betalingsverkeer dient vooraf toestemming te geven of een gebruiker de Digipass App mag activeren. Dit kan zowel op een zakelijke als op een privé apparaat. Via de menuoptie 'Digipassen beheren' kan per gebruiker aangeven worden of het gebruik van de Digipass App is toegestaan. Voor het gebruik van de Digipass App worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Wanneer toestemming is verleend kan de gebruiker na het inloggen met de (hardware) Digipass kiezen voor de menuoptie 'Digipass Apps beheren'. Door op de knop 'Activeer Digipass App' te klikken wordt een licentie uitgegeven en start het activatieproces.

Gerelateerd:
Mobiel bankieren apps spelen steeds meer in op wensen van consumenten
Vertrouwen zzp’ers in mobiel bankieren stijgt