ING Nederland fonds financiert digitalisering lesprogramma’s ondernemerschap

07 september 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In samenwerking met Stichting Jong Ondermen financiert het ING Nederland fonds de digitalisering van lesprogramma’s voor ondernemerschap op basis- en middelbare scholen. De onderwijspakketten van Jong Ondernemen bereiken jaarlijks zo’n 80.000 jongeren van allerlei leeftijden, van basisschool tot zelfs hoger onderwijs.

Stichting Jong Ondernemen richt zich op jongeren die zich aan het vormen zijn en wil hen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. De missie van de stichting is niet eens zozeer om jongeren ondernemer te laten worden, maar om een ondernemende houding te ontwikkelen. Zodat ze optimaal voorbereid zijn op een arbeidsmarkt die minder traditioneel is dan vroeger. Het ING Nederland fonds is opgericht om maatschappelijke projecten te ondersteunen. Via het fonds is ING sinds 2015 partner van de stichting en ondersteunt in de ontwikkeling van de lespakketten.

Digitalisering

Digitalisering van de lespakketten kan meerdere vormen hebben. Er wordt onder andere geïnvesteerd in live trainingen en e-learnings voor docenten en vrijwilligers. Daarbij wordt een deel van het papieren lesmateriaal vervangen door interactieve video’s. 

ING Nederland fonds financiert digitalisering lesprogramma’s ondernemerschap

Hubert Deitmers is voorzitter van Jong Ondernemen en is vanzelfsprekend content met de steun van ING: “Willen we jongeren in de schoolbanken ondernemender maken, dan is het belangrijk te investeren in docenten en vrijwilligers. We zijn heel blij met de nieuwe bijdrage van het ING Nederland fonds, omdat die ons in staat stelt onze programma’s voor docenten en vrijwilligers nog meer plug&play te maken. Ook kunnen we leerlingen langer enthousiast houden door het aanbieden van materiaal dat meer bij deze tijd en bij hen past.”

Belangrijke innovatie

Kirsten Ottens, directeur van het ING Nederland fonds laat optekenen: “Samen met onze partners werken we aan initiatieven die de Nederlandse samenleving sterker maken. Bijvoorbeeld door kinderen goed voor te bereiden op de banen van de toekomst. Jong Ondernemen maakt ondernemerschapsonderwijs mogelijk voor kinderen en jongeren en dat past goed bij de ambitie van het ING Nederland fonds om alle kinderen vertrouwd te maken met 21e eeuwse vaardigheden. De digitalisering van de programma’s van Jong Ondernemen is een belangrijke innovatie die wij graag mogelijk maken.”