ASN Vermogensbeheer gaat zelfstandig verder als Fair Capital Partners

04 september 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per eind augustus gaat ASN Vermogensbeheer door het leven onder de nieuwe naam Fair Capital Partners. De vermogensbeheertak van ASN Bank is overgenomen door het huidige management en de Zwitserse investeerder Quadia, een bedrijf dat zich voorstaat op het doen van groene investeringen. ASN Bank geeft aan zich hierdoor beter te kunnen richten op ontwikkeling van de dienstverlening aan haar klanten, terwijl Fair Capital Partners verdere groei en uitbreiding van de dienstverlening kan realiseren.

Fair Capital Partners gaat zich richten op zowel individueel vermogensbeheer voor particulieren als voor institutionele beleggers. Daarbij hanteert de nieuw ontstane vermogensbeheerder het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank als uitgangspunt voor alle toekomstige activiteiten. Samen met het Zwitserse Quadia biedt het ook dienstverlening voor impact investing en het financieren van innovatieve duurzame pioniers.

Specialist in duurzaam

Directeur Joyce van der Est van ASN Bank reageert op de ontwikkeling: “ASN Bank wenst Fair Capital Partners veel succes bij de voortzetting en uitbreiding van hun activiteiten. Het is mooi dat wij onze klanten ook in de toekomst kunnen doorverwijzen naar een specialist in duurzaam vermogensbeheer, die ons beleid gebruikt en aansluit bij onze kijk op persoonlijke dienstverlening.”

ASN Vermogensbeheer gaat zelfstandig verder als Fair Capital Partners

ASN Vermogensbeheer bestond als zodanig sinds 2010, toen ASN Bank een meerderheidsbelang nam in NBC Vermogensbeheer. In 2011 werd voor het eerste ook gehandeld onder de naam ASN Vermogensbeheer. Daarmee startte de vermogenstak ook met het actief handelen naar de duurzame uitgangspunten van ASN Bank op het gebied van mensenrechten, klimaat, biodiversiteit en bestuur.

Behoefte aan volgende stap

De twee directeuren van Fair Capital Partners - Jan Willem Nieuwenhuys en Alexander Crommelin - zijn de oprichters van eerder genoemde NBC Vermogensbeheer, in 1990. Beiden reageren op de keuze om los van ASN Bank verder te gaan. “Er is behoefte aan een volgende stap op het gebied van duurzaam vermogensbeheer en de wijze waarop je klanten daar daadwerkelijk bij betrekt. Ook de vraag naar impact investing en een directe vorm van betrokkenheid bij het financieren van duurzame innovatieve initiatieven, zijn gebaat bij deze stap”, aldus Nieuwenhuys. Crommelin vult aan: “De samenwerking met ASN Bank blijft bestaan. Maar als zelfstandig beheerder kunnen we nog meer aandacht besteden aan onze persoonlijke dienstverlening. Aandacht, betrokkenheid en vertrouwen staan voorop  in onze relatie met klanten.”