ABN AMRO neemt Belgische private banking-tak Société Générale over

01 augustus 2018 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ABN AMRO en de Franse bank Société Générale hebben een akkoord bereikt over de overname van de Belgische private banking activiteiten van laatsgenoemde. Met de overname breidt ABN AMRO het beheerd vermogen in België uit tot boven de €12 miljard. Een overnameprijs is nog niet bekendgemaakt.

De focus van ABN AMRO is in de laatste jaren steeds meer op Noord-West Europa komen te liggen. De bank is bezig met het afstoten van onderdelen in landen of regio’s waar ze een relatief kleine positie inneemt. Omgekeerd wil ABN AMRO dichter bij huis juist meer van zich laten horen. Deze investering van ABN AMRO in België is daar een praktische uiting van. In totaal verdubbelt de bank het beheerd vermogen ongeveer in België.

ABN AMRO neemt Belgische private banking-tak Société Générale over

Pieter van Mierlo, CEO ABN AMRO Private Banking: "Deze overname past perfect in onze strategie om onze positie in private banking in Noordwest Europa te versterken. We kunnen onze klanten daardoor nog beter bedienen en onze activiteiten verder uitbreiden." Naast schaalvergroting door overnames, wil de bank door investeringen in digitalisering de strategische positie verder verstevigen.

Ambitieus groeipad

Private banking is traditiegetrouw een belangrijk onderdeel van de bank en geniet daarmee een goede reputatie. ABN AMRO is bovendien de enige Nederlandse speler die voorkomt in de internationale Top 20 van grote private banks. Solange Rouschop, CEO ABN AMRO Private Banking in België laat optekenen: "Deze overname is een belangrijke mijlpaal op ons ambitieuze groeipad voor België. We zijn ervan overtuigd dat we samen verder kunnen bouwen aan onze sterke private banking-propositie in België."

De overname moet nog goedgekeurd worden door toezichthouders en mededingingsautoriteiten. Als alles volgens plan verloopt, wordt de transactie in het eerste kwartaal van 2019 afgerond.